Festival Jeden svět Benešov

Podobné akce

Účinkující: Hra o kámen, Rybolidi, Na sever od slunce

Typ akce: Festival

Zahájení: 21. 3. 2012
Ukončení: 22. 3. 2012

Popis akce

Dva dny a dvě noci plné dokumentů, jedinečné lidské příběhy a pivní degustace. Největší filmový festival s tematikou lidských práv v Evropě míří do Benešova. Od 21. do 22. března navštivte Muzeum umění a designu a nebojte se snést některý z dokumentů.
Nevšední sondy do lidských osudů v podobě jedinečných dokumentů doplněných o odborné přednášky. Do Benešova míří již potřetí festival plný nejlepších zahraničních a domácích filmů Jeden svět. Příběh autobusového řidiče Romana Smetany, který kreslil politikům tykadla, portrét bývalé sportovní šampionky, jejíž hvězda vyhasla kvůli účasti na Pražském jaru nebo pohled na masové demonstrace v Rusku. Jeden svět je plný skutečných příběhů, které rozhodně stojí za zhlédnutí. A stejně jako loni, i letos bude na místě Ferdinandovo pivo a limonáda. „Jeden svět je unikátním projektem, který lidem nabízí skutečné příběhy a my jim chceme zážitek umocnit,“ říká Václav Vyvadil z obchodního oddělení Pivovaru Ferdinand.
Minulé ročníky ukázaly, že je na Benešovsku o dokumenty zájem. Před plátno usedlo více než tisíc diváků. Z tohoto důvodu benešovské Občanské sdružení Pro Benešov společně s organizací Člověk v tísni pokračují v tradici. Pro tuto spolupráci se rozhodli i letos přizvat benešovský Pivovar Ferdinand. „Místní si vychutnají skutečný zážitek a navíc si dají dobré pivo, což pro ně bude jistě příjemné,“ uvádí koordinátorka festivalu Jeden svět Benešov Kateřina Rabiňáková. Letošním Mottem je prostá otázka: Bojíte se snášet? Nebojte se zajít na některý z dokumentů.

Místo konání: Muzeum umění a designu

Přesná adresa: Malé náměstí 1 (Hledat na mapě)

Benešov (okres: Benešov kraj: Středočeský kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: http://

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!