Křest knihy Venduly Vartové-Eliášové Z inkoustu noc

Podobné akce

Účinkující: Vendula Vartová-Eliášová, Petr Kukal, Anna Vartová

Typ akce: Knihy a literatura

Zahájení: 23. 5. 2013
Ukončení: 23. 5. 2013

Popis akce

Srdečně Vás zveme na křest debutové básnické sbírky Venduly Vartové-Eliášové Z inkoustu noc. Konat se bude ve čtvrtek 23. května 2013 v 18:30 hod. v Knihovně Eduarda Petišky v Brandýse nad Labem.
Vendula Vartová sice vydává svou první sbírku poezie, ale s její tvorbou jsme se mohli setkat již v polovině devadesátých let, kdy se její básně objevovaly v brandýsko-boleslavských Městských novinách. O několik let později vydala Polabský herbář – soubor sebraných pověstí a příběhů z Brandýska, které autorka proložila historickými reáliemi a komentáři o vlastních jménech polabských obcí. Touto půvabnou a dodnes školami a knihovnami často využívanou publikací však její tvorba zdánlivě skončila.
Vendula Vartová působila jako regionální novinářka, vyučovala na základních a středních školách a v letech 2006 – 2011 žila v Bruselu. Tam také vznikalo jádro její právě vydávané sbírky Z inkoustu noc.
V ní se, slovy brandýského spisovatele Petra Kukala, „jednak odráží pocit vykořenění a stesk po domově, jednak v oddílech milostné a erotizující poezie z několika úhlů nahlíží fenomén ženství: v rámci milostné vztahu, v rovině mateřství, i coby existenciální určení, způsob pobytu na světě.“
Závěrem dodejme, že knihu pokřtí labskou vodou autorčina dcera Anna.

Místo konání: Knihovna Eduarda Petišky

Přesná adresa: Ivana Olbrachta 36 (Hledat na mapě)

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav (okres: Praha-východ kraj: Středočeský kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: www.knihovna.brandysnl.cz
Předchozí akce: Koncert E!E
Následující akce: Rock pod Kameňom

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!