Sandra Torralba - Můj svět

Podobné akce

Účinkující: Sandra Torralba

Typ akce: Výstava

Zahájení: 10. 5. 2013
Ukončení: 21. 6. 2013

Vstupné: Výše vstupného dobrovolná

Popis akce

Cheb, 10. 5. - 21. 6. 2013
Galerie 4 představuje výstavu fotografií Sandry Torralby – Můj svět.
Zahájení v pátek 10. května v 18:00
Galerie 4 vás zve na výstavu fotografií Sandry Torralby Můj svět z cyklu „Zahraniční fotografie“. Výstava potrvá do 21. června 2013.
Slovy autorky: „Velmi se zajímám o lidskou existenci, její živočišnost a emocionalitu, se zvláštním důrazem na její nejzranitelnější, nejzvrácenější a nejosamělejší aspekty. Než, jsem se stala fotografkou, snažila jsem se ji pochopit třemi vzájemně se doplňujícími způsoby (biologickým, psychickým a sociologickým) a tyto znalosti nyní ovlivňují všechny mé umělecké projekty. Vytvářením fikcí, které představují nereálnou, ale přesto do jisté míry pravděpodobnou realitu, chci navodit střet diváka se situací. Když bude řešit, co vidí, vznikne dialog.
Přesněji řečeno, „Zánik snu“ („The downfall of the dream”) začal příběhem lidského snu a toho, jak jej život nenaplní. Jako by se snažily těšit z chuti, kterou kdysi okusily, postavy v této hře si i nadále přejí, nadále sní. Ale vzpomínky a sny jsou vždy rozostřené a postupem času si začínají být vědomi podvodu. Je to příběh o existenci úskoku: že není život bez smrti, stejně jako není sen bez svého zániku.
„Trhlina v naději“ („Hope´s Crevice“) je nedokončené dílo a přirozený nástupce „Zániku snu“. Vynořilo se v souvislosti s rychlým scházením mé babičky, které vyústilo v její smrt, a v souvislosti s prvními měsíci života mého syna. Vždy se zdá, že je trochu naděje a veselosti v tom, co zažíváme, dokonce i když jsme konfrontováni se zřejmým, ale existence nemůže být uchopena, vrácena zpět nebo znovu prožita a trhlina v naději se široce rozevře: měla své vzpomínky a krátkou přítomnost, dokud neodešla, zanechala skvělé vnouče a po sobě mezeru.
V „Autoportrétech“ („Self portraits“) zosobňuji různé charaktery ve snaze zakusit svoji zranitelnost a současně svým poselstvím vytvořit emocionální dialog s divákem.
„Ideální muž“ („The Ideal Man“) je naivní projekt, který pracuje prostřednictvím zklamání v lásce, parodií na genderová omezení a očekávání.
A v neposlední řadě „Ospalí lidé“ („Sleepy People“), kteří vznikli z pocitu procházení životem jako pozorovatel, s pantoflemi na nohách, jako věčné spící chodec, promarňující život sněním o snění, sněním o tom, že je naživu.“

Místo konání: Kamenná 2, Cheb, 350 02

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Cheb (okres: Cheb kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Galerie 4 - galerie fotografie p. o. Karlovarského kraje
WWW pořadatele: http://www.galerie4.cz/

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!