Slavnosti města Mikulova

Podobné akce

Účinkující: Ewa Farna, INE KAFE, MIG21, CIMBALLICA

Typ akce: Festival

Zahájení: 24. 5. 2013
Ukončení: 26. 5. 2013

Vstupné: 200 Kč

Popis akce

Na Slavnostech města Mikulova 24. až 26. května vystoupí legendární MIG 21, INE KAFE nebo královna nejmladšího publika Ewa Farna. Fandit můžete při Mikulovské cihle nebo Mistrovství ČR v natažení vína koštýřem a setkat se s populárními herci a zpěváky, kteří jsou patrony či hosty akcí.
Město také přiblíží svou minulost programem, v němž se objeví Římané, Židé, mikulovští šlechtici i vojáci z doby napoleonské. Komponovaný program Májový víkend s Muzejní nocí připravilo i Regionální muzeum v Mikulově, jeho součástí je noční prohlídka a bohatý program v celých prostorách historického zámku.
V sobotu v jedenáct dopoledne startuje na Náměstí soutěž Mikulovská cihla. Účastníci se budou snažit donést co nejdále cihlu po trase z Náměstí přes zámeckou zahradu k zámku a vítěz získá padesátilitrový sud kvalitního bílého vína.
Hotel Zámeček pod záštitou prezidenta Miloše Zemana pořádá Mikulovské vinné trhy, které nabídnou stovky vzorků vín od vinařů z celého Břeclavska a Znojemska. Součástí programu je i Mistrovství ČR v natažení koštýřem vína ze sudu na čas a velkou atrakcí bude nepochybně vinná kašna. Patronkou akce je opět Naďa Konvalinková, která bude celé dění moderovat s lidovým zpěvákem Jožkou Šmukařem. Dalšími známými jmény mezi hosty budou i Roman Vojtek a Šárka Marková. V sobotu odpoledne se koná jeden z prvních open air koncertů sezóny v amfiteátru, těšit se můžou příznivci Ewy Farne, INE KAFE a fanoušci MIG 21, z místních kapel se objeví Chameleon Groove.
„Rádi bychom do městských slavností zapojili i nejmladší generaci a dáváme prostor soutěžím i vystoupením. Školáci a studenti budou soutěžit i ve vědomostní soutěži Co víš o Napoleonovi a jeho době a vystoupí děti ze škol a školek,“ přiblížila koncepci akce Marcela Koňáková, ředitelka pořádající společnosti Mikulovská rozvojová. „Na nejmenší hosty čeká soutěžní sobotní dopoledne v zámecké zahradě, které pro děti připravil Dům dětí a mládeže“, doplnila své pozvání.
Kraj kolem Pálavy má stále velmi silnou folkloristickou tradici, proto se i na této akci představí místní národopisné soubory a dětské cimbálové muziky. Originální pojetí tohoto žánru nabídne cross-žánrová kapela Cimballica, od níž zazní například Nabucco na cimbál nebo Metallica na housle.
V předprodeji je možné koupit vstupenku na koncerty v amfiteátru za 200 Kč. Na místě je pak cena 250 Kč. Více informací na www.mikulov.cz
Předprodej vstupenek:
TIC Mikulov, Náměstí 1• e-mail: tic@mikulov.cz • tel.: 519 510 855
TIC Brno, Běhounská 17• e-mail: předprodej@ticbrno.cz • tel.: 542 210 863
TIC Břeclav, U Tržiště 8 (Lichtenštejnský dům) • e-mail: info@breclav.eu • tel.: 519 326 900
TIC Lednice, Zámecké náměstí 68 • e-mail: tic@lednice.cz • tel.: 519 340 986
TIC Hodonín, Národní třída 36 • e-mail: info@muhodonin.cz • tel.: 518 351 437

Místo konání: Náměstí, amfiteátr, zámek, hotel Zámeček

Přesná adresa: Náměstí 1 (Hledat na mapě)

Mikulov (okres: Břeclav kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Mikulovská rozvojová
WWW pořadatele: www.mikulov.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!