Správnou jízdu na kole si děti vyzkouší v OC Letňany

Podobné akce

Účinkující: dvojnásobný mistr světa ve Skicrossu Tomáš Kraus, ambasador projektu Vlastislav Kabeláč Čiháček – mistr ČR 2012 a Král cyklistiky 2012 pro trial

Typ akce: Sportovní akce

Zahájení: 01. 6. 2013
Ukončení: 02. 6. 2013

Popis akce

Jak jezdit na kole bezpečně, jak poskytnout první pomoc nebo jak reagovat na nečekanou situaci? To vše a mnohé další se naučí děti v Obchodním centru Letňany, kam dorazí celorepublikový projekt Bezpečně na kole. Tuto poučnou, ale i zábavnou show nabídne centrum svým návštěvníkům ve dnech 1. a 2. června vždy od 9:00 do 18:00 hodin.
„Kolo je stále oblíbenějším dopravním prostředkem dětí i dospělých a důraz na bezpečnost je o to důležitější. Proto v našich obchodních centrech dáváme prostor celorepublikovému projektu Bezpečně na kole, a snažíme se tak napomoci, aby se děti měly možnost hravou formou seznámit s pravidly jízdy na kole, vyzkoušet si řadu nečekaných situací a učit se je řešit“, říká Renata Nejtková, marketingová manažerka obchodních center Tesco a dodává: „Během obou dnů nebude chybět doprovodný zábavní program a zajímaví hosté. Za všechny jmenujme například dvojnásobného mistra světa ve Skicrossu Tomáše Krause, který návštěvníkům předvede své umění na kole.“
Celorepublikový projekt Bezpečně na kole probíhá ve spolupráci s BESIPEM a nabízí zábavnou formou výuku jízdy na kole v extrémních situacích, které děti mohou zažít i při zdánlivě bezpečné projížďce. Součástí praktické části je například tak zvané skills centrum, kde si děti mohou půjčit kvalitní kola značky Specialized a vyzkoušet jízdu na dráze simulující přírodní i městské překážky. Děti se pod vedením zkušených lektorů naučí, jak se zachovat v neočekávaných situacích a seznámí se se základními bezpečnostními pravidly, jejichž součástí je například správné vybavení, kontrola stavu kola před jízdou včetně funkčnosti brzd.
Dopolední program bude v OC Letňany koncipovaný spíše pro školy, odpolední naopak pro rodiny s dětmi. Návštěvníci se mohou těšit na speciálního hosta Tomáše Krause, dvojnásobného mistra světa ve Skicrossu, čtyřnásobného vítěze Světového poháru a držitele Křišťálového glóbu. Své tituly opakovaně obhajuje a stal se také absolutním vítězem Světového poháru ve Freestyle lyžování.
Pro návštěvníky všech věkových kategorií jsou rovněž připraveny interaktivní doprovodné aktivity. Každou hodinu předvede trialovou exhibici ambasador projektu Vlastislav Kabeláč Čiháček zvaný Čihi, mistr České republiky 2012 a Král cyklistiky 2012 pro trial. Doplňovat ho bude Martin Šimůnek. Během dne vždy proběhne i autogramiáda těchto legend trialového sportu.


Místo konání: Obchodní centrum Letňany

Přesná adresa: Veselská 663, Praha 9, 19900 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Obchodní centrum Letňany
WWW pořadatele: http://www.oc-letnany.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!