Evropský pohár juniorů v judu 2013

Podobné akce

Účinkující: sporotvci

Typ akce: Ostatní akce

Zahájení: 27. 7. 2013
Ukončení: 28. 7. 2013

Popis akce

Liberecká Tipsport arena letos hostí Evropský pohár juniorů a juniorek v judu. O posledním červencovém víkendu se do Liberce sjedou nejlepší světoví junioři ve věkové kategorii od 18 do 20 let. Diváci tak budou mít jedinečnou příležitost vidět naděje evropského i světového juda.

Na čtyřech tatami v multifunkční hale se představí na 400 závodníků z přibližně 35 zemí. Kromě zástupců evropských států zde budou o medaile bojovat i sportovci jiných kontinetů - očekávají se tradičně silné týmy z Japonska, Korei či Brazílie.

Po soutěžním víkendu bude areálu Sport Parku Liberec hostit tréninkový kemp, v rámci kterého se zde budou ve svých dovednostech zdokonalovat zápasníci z Česka i zahraničí. Díky komplexnímu zázemí areálu, jež zahrnuje nejen indoorová a venkovní sportoviště, ale i Hotel ARENA***, zde naleznou ideální podmínky pro své soustředění.

Judo je původně japonskou bojovou technikou, která se jako soutěžní sport rozšířila po celém světě. Vychází z vybraných chvatů bojovného umění Jui-Jitsu a jeho zakladatelem je profesor Jigoro Kano. Československý svaz jiu-jitsu byl založen v roce 1936 a jeho předsedou byl zvolen profesor František Smotlacha. V rámci svazu postupně vznikaly judistické oddíly a v roce 1952 byl do Evropské unie juda přijat Československý svaz juda.

Místo konání: Tipsport arena Liberec

Přesná adresa: Jeronýmova 570/22 Liberec (Hledat na mapě)

Liberec (okres: Liberec kraj: Liberecký kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Český Svaz Juda
WWW pořadatele: www.czechjudo.cz
Předchozí akce: European Trophy 2013
Následující akce: SPORT LIVE 2013

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!