Notre Dame de Paris-balet-muzikál

Podobné akce

Účinkující: Janíček,Pokorný,Crha,Hladík,Harapes,Hes,Novotný,Jelínek,Troška,Honzík

Typ akce: Divadelní představení

Zahájení: 30. 8. 2013
Ukončení: 30. 8. 2013

Vstupné: 220Kč

Popis akce

Historie a současnost

V roce 1891 se Pražané mohli rozjet první elektrickou drahou z Letné do Stromovky, kde probíhala Všeobecná Zemská výstava, Největší pozornost tehdy vzbudila elektricky osvítlená fontána, kterou sestrojil „český Edison" František Křižík. Dnešní fontána vychází z rekonstrukce uskutečněné přesně o sto let později - v roce 1991 při příležitosti Všeobecné československé výstavy. V 19. století bylo na dně bazénu na padesát barevných reflektorů, dnes umožňuje čarovnou hru světel na 1 300 různobarevných zdrojů. Bazén o rozměru 25 x 45 metrů pojme 1 650 kubických metrů vody, vodní okruhy (přes dva kilometry potrubí) s téměř 3 000 tryskami ovládá 49 čerpadel.

Nová doba přinesla další technické novinky: promítání obrazu na vodní clonu, filmovou projekci na vodní plochu či laserové efekty. K dispozici je externí světelný park a díky pětapadesáti elektoakustickým zářičům jsou tribuny dokonale ozvučeny.

Světelná fontána se již před sto lety stala každovečerní senzací tehdejší výstavy. Jedna z nejpozoruhodnějších staveb pražského Výstaviště dodnes patří k lákavým atrakcím, které stověžatá Praha svým návštěvníkům nabízí, Kolem fontány vznikl amfiteátr pro více než 6 000 diváků, pro něž agentura Orfeus rok co rok připravuje vodní a světelná show na nejkrásnější melodie klasiků vážné hudby a popových hvězd i unikátní původní scénické projekty.

Agentuře Orfeus byla za divácky nejpřitažlivější akci opakovaně udělena výroční cena SISYFOS.

Účastníci: Všichni příchozí.

Místo konání: Křižíkova fontána Výstaviště Praha

Přesná adresa: Křižíkova fontána Výstaviště Praha U Výstaviště 1/20 Praha 7 - Holešovice (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Výstaviště Praha
WWW pořadatele: krizikovafontana.cz/
Předchozí akce: Bizet - Carmen
Následující akce: Jak se dělá kniha

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!