MIRIAM SCHWACK: Analýza

Podobné akce

Účinkující: Miriam Schwack

Typ akce: Výstava

Zahájení: 29. 3. 2013
Ukončení: 15. 9. 2013

Vstupné: Vstupné 120 Kč (platí na všechny stávající výstavy v Egon Schiele Art Centru), slevy pro studenty a

Popis akce

Pestré barvy, znepokojující děje – divné postavy, nahá, často poškozená těla, portréty spáčů i vyděšených lidí, odkazy na sexuální chování, to vše obsahují plátna rakouské umělkyně Miriam Schwack, která vystavuje v Českém Krumlově kolem stovky děl. Na výstavě lze najít také její mnohem klidnější, komplentativní polohu, například v dílech vzniklých přímo v Českém Krumlově a věnovaných Jihočeskému kraji – v cyklu Šumava a malbách nazvaných jednoduše Český Krumlov.
O své tvorbě umělkyně říká:
„Jedno je pro mne zcela zřejmé, nejde mi o proces, důležitý je výsledek. Obraz musí být nezávislý od historie vzniku. Samozřejmě nemůžeme znalosti o okolnostech vzniku vytknout úplně před závorku, já to beru jako obohacení. Koncept je tu pro
umělkyně, aby se nepletly nebo nerozptylovaly. Tak to vidím minimálně v souvislosti s
malbou.“

Součástí výstavy je také na první pohled přehlédnutelný objekt Tajemství, který, pokud se k němu návštěvník skloní a nahlédne průzory mezi prkny dovnitř, může spatřit situace, nainstalované osobnostmi, jež si autorka k projektu přizvala. Situace jsou tajemstvími ztvárněnými pomocí dětských hraček, které hosté aranžovali bez dalšího vysvětlování do dvou pater dřevěného boxu připomínajícího transportní bednu s úzkými průzory.

Otevřeno denně od 10:00 do 18:00.

Expozice je součástí cyklu samostatných výstav Intimissimo, kde se potkávají čeští a rakouští umělci:JOSEF BOLF | ALENA KUPČÍKOVÁ | ROMAN TÝC | MIRIAM SCHWACK | ZTOHOVEN | BERNADETTE HUBER | PAUL HORN & HARALD HUND | DANIEL AMIN ZAMAN

Místo konání: Egon Schiele Art Centrum

Přesná adresa: Široká 71 381 01 Český Krumlov (Hledat na mapě)

Český Krumlov (okres: Český Krumlov kraj: Jihočeský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Egon Schiele Art Centrum
WWW pořadatele: www.schieleartcentrum.cz
Předchozí akce: Majk Spirit
Následující akce: Depeche Mode

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!