Bombino /Niger/

Podobné akce

Účinkující: Bombino

Typ akce: Koncert

Zahájení: 05. 9. 2013
Ukončení: 05. 9. 2013

Vstupné: Sezení: 350 Kč Stání: 400 Kč / v síti Ticketpro a Palác Akropolis

Popis akce

Pouštní blues

Nigerský kytarista Bombino s kapelou bude mít v Čechách svou premiéru. V rámci koncertu představí své nové album Nomad produkované Danem Auerbachem (Black Keys), které patří k událostem roku na scéně world music.
Pouštní blues, které vzniklo propojením elektrických kytar s hypnotickými melodiemi Tuaregů, pouštních nomádů, se stalo globálním trendem díky Tinariwen, po nichž následovaly desítky dalších skupin. První sólovou osobností žánru je kytarista Bombino z Nigeru, jehož britský časopis Songlines označil za saharského Santanu. Podobně jako většina Tuaregů, i Bombino vyrůstal uprostřed válečných konfliktů. Když roku 1990 vypuklo první povstání Tuaregů, Bombino s rodiči uprchnul do Alžírska – a po návratu dostal od svého strýce první kytaru.
Dokumentaristu Rona Wymana okouzlila Bombinova hudba natolik, že mu nabídl roli ve svém filmu o kočovnících z Nigeru. Jeho nové album, Nomad vzniklo v americké hudební metropoli Nashville a stalo se senzací letošního roku. Producentem je čerstvý držitel Grammy Dan Auerbach, známý z dua Black Keys, vydavatelem značka Nonesuch, pro kterou nahrává Iva Bittová i Kronos Quartet. Ve svém oboru se Bombino zařadil k nejžádanějším umělcům, po triumfálním koncertě na evropském megafestivalu Roskilde následuje pozvání do newyorské Carnegie Hall.

Místo konání: Palác Akropolis

Přesná adresa: Kubelíkova 27, P-3 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Rachot production
WWW pořadatele: http://www.rachot.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!