XIII. výstava exotických rostlin

Podobné akce

Účinkující: -------

Typ akce: Výstava

Zahájení: 04. 9. 2013
Ukončení: 08. 9. 2013

Popis akce

Od 4. do 8. září se v prostorách muzejního výstavního sálu koná v pořadí již třináctá výstava exotických rostlin Ivany a Jiřího Jandových.
Letošní přehlídka exotických rostlin bude jakýmsi ohlédnutím za třiceti lety jejich sukulentářské záliby. Návštěvníkům budou prezentovány jednotlivé skupiny rostlin, které je za ta léta zaujaly, mnohé z nich je provázejí po celou dobu.
Výstava bude rozdělena na menší celky, věnované například různým druhům tlusticí, nebude chybět ani expozice echeverií, pryšců rodu Euphorbia, madagaskarských „lidožravých“ stromků rodu Uncarina, a samozřejmě také adenií s různými barvami květů a tvary kmenů.
Návštěvníci uvidí také všechny nejstarší rostliny rodu Trichodiadema, z nichž některé s Jandovými žijí více jak pětadvacet let, a přesto by se stále bez problémů vešly na okenní parapet.
Speciální pozornost bude věnována rostlinám Kanárských ostrovů, samozřejmě nemohou chybět kaudexy, pachypodia, sukulenty s léčivými účinky a mnoho dalších skupin sukulentních rostlin.
K tomu všemu samozřejmě patří i pestrobarevné sukulentní zahrádky, miniaturní stromečky i krajinky z nich sesazované do malých keramických misek.
Nebudou chybět ani tradičně nádherné kaktusy ze sbírky Václava Navrátila.

Ivana a Jiří Jandovi budou po celou dobu trvání výstavy přítomni, a v případě zájmu budou návštěvníkům zodpovídat veškeré jejich pěstitelské dotazy.
Stejně jako v předchozích letech je výstava je prodejní – přijďte se podívat!

Místo konání: Muzeum Vysočiny Jihlava

Přesná adresa: Muzeum Vysočiny Jihlava Masarykovo nám. 57/58 Jihlava (Hledat na mapě)

Jihlava (okres: Jihlava kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Muzeum Vysočiny Jihlava
WWW pořadatele: http://muzeum.ji.cz
Předchozí akce: „Lední Medvídku, vrať se domů“,
Následující akce: BERAOHN ROCK

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!