Finistere - Konec země

Podobné akce

Účinkující: Broudic Gwen, Gillardeau Yves-Marie, Haumont Gwenola, Hořínek Bořivoj, Illek Zbyněk, Kliment Lukáš, Křížková Silvie, Kurc David, Le Braz Tristan, Lipták Gustav, Nicol Bob, Olišarová Hana, Práznovský Jiří, Seguin Chloé, Schýbal Jan, Thomas Fabrice, Voborník Tomáš

Typ akce: Výstava

Zahájení: 06. 9. 2013
Ukončení: 30. 9. 2013

Vstupné: výše vstupného je dobrovolná

Popis akce

Galerie 4 zve na závěrečnou výstavu stejnojmenného česko-francouzského projektu, který probíhal v letech 2010 až 2012. Budou vystaveny fotografie z obou částí workshopu, jak z francouzské, tak ze západu Čech.
Spolupráce Galerie 4 s bretonskými umělci vznikla počátkem 90. let recipročními výstavami v galerii Le Lieu v Lorient, kde byla představena např. Dana Kyndrová, Jindřich Štreit, WeeGee a další autoři a Galerie 4 uváděla bretonské autory Francoise Puyplata, René Prigenta, Williama Roppa a další.
V roce 1999 jsme uspořádali první společný workshop v Quimperle a Chebu pod vedením Pavla Máry a tento workshop se stal impulsem pro francouzské fotografy k založení umělecké asociace La Veduta.
Workshop „Finistere - Konec země“ byl pojmenován podle francouzského departmentu, ale i geografické poloze Chebska. Účastníci z obou zemí pracovali současně na trasách (lokacích), které pro ně připravila Galerie 4. Lokace byly vybírány tak, aby účastníci měli možnost poznat pohraniční krajinu, vesnice a města, ale i důsledky 2. světové války na tento region (zmizelé vesnice po vystěhování německého obyvatelstva na jedné straně a na druhé straně pracovní zajatecký tábor v Rolavě). Navštívili kulturní instituce, galerie muzea našeho regionu.
Každý den probíhaly semináře, na kterých se účastníci dozvěděli o historii a současnosti míst na trasách, měli možnost vidět historické fotografie z měst a vesnic těchto tras.
Na závěr workshopu byla otevřena 1. část výstavy v Galerii 4 v Chebu. Společná práce českých a francouzských fotografů přinesla řadu neotřelých pohledů nejen na pohraniční region a z širšího pohledu prospěla propagaci Karlovarského kraje, protože i pro české účastníky byla některá místa zcela neznámá. Workshop byl přínosem v různém tvůrčím přístupu ke zpracování stejného tématu různými umělci, výměně zkušeností. Společná práce přispěla i k dále se rozvíjející spolupráci trvající již dvacet let.
V roce 2012 proběhla výstava z obou částí workshopu s velkým úspěchem v Quimperle v Galerii Presidial a v Lyceu Kerneuzec.

Místo konání: Galerie 4 - Galerie fotografie

Přesná adresa: Kamenná 2, 350 02 Cheb (Hledat na mapě)

Cheb (okres: Cheb kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Galerie 4 - galerie fotografie
WWW pořadatele: http://www.galerie4.cz/

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!