Chléb & víno. Velká rakouská výstava 2013

Podobné akce

Účinkující: Chléb a víno

Typ akce: Výstava

Zahájení: 27. 4. 2013
Ukončení: 03. 11. 2013

Popis akce

V malebné krajině dolnorakouského regionu Weinviertels s jeho tradičními vinnými sklípky se od 27.dubna do 3.listopadu 2013 koná Velká rakouská výstava věnovaná tématům "chléb" (Asparn an der Zaya) a „víno“ (Poysdorf).
Asparn an der Zaya: Nakrájeno
Kdo si vezme do ruky kus chleba, jen málokdy si uvědomí tisíciletou kulturní historii této základní potraviny. Když se zhruba před 8000 lety z Blízkého východu rozšířilo pěstování, sklizeň a zpracování obilovin, znamenalo to revoluci ve stravování. Z kočovníků se tak stali usedlíci. Poprvé dokázali sami rozmnožovat to, co příroda nabízela.

Dolnorakouské muzeum prehistorie ve městě Asparn an der Zaya objasňuje toto poutavé putování časem od prehistorie až po současnost a zároveň ukazuje, že dokonce i dnešní úprava potravin útočí na instinkty někdejších lovců a sběračů.


Poysdorf: Nalito
Žádné místo se nehodí lépe k tomu, aby prezentovalo rovněž tisíciletou historii révové šťávy ve všech jejích podobách, než hlavní město vinařství Poysdorf. Umělecký folklórní soubor a impozantní architektura výstavy nabízejí jedinečnou kulisu pro historické perspektivy a veselé příběhy o vínu.

Výstava oslní všechny naše smysly a upoutá rozmanitými exponáty, od antických nádob na víno až po bohatou císařskou slavnostní tabuli se speciálními skleničkami. Výstava rovněž ukazuje technologickou proměnu vinařství, a bezprostředně tak směřuje do přítomnosti.
Kromě výstavy se můžete vydat i napříjemnou procházku uličkami vinných sklípků a zakončit den při skleničce vína.

Výstavní lokality:
Asparn an der Zaya
Dolnorakouské muzeum prehistorie

Poysdorf
Výstavní areál


Otevírací doba:
27.dubna – 3. listopadu 2013
denně od 9.00 do 18.00 hod, vstup do 17.00 hod


Další informace:
www.dolnorakouska-vystava.at

Místo konání: Muzeum

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

(okres: kraj: stát: Rakousko)

Předchozí akce: Zkroťte svůj hlas!
Následující akce: Kde Vysočina nabírá dech...

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!