Dožínkový festival pro rodiny s dětmi na Farmě ve Vysoké Libyni rodiny Jankových

Podobné akce

Účinkující: Workshopy, Trhy, speciální host Dominik Duka

Typ akce: Trh a jarmark

Zahájení: 28. 9. 2013
Ukončení: 28. 9. 2013

Vstupné: zdarma

Popis akce

V den svatého Václava proběhne na farmě rodiny Jankových ve Vysoké Libyni Dožínkový festival. Tentokrát bude na návštěvníky čekat velká herna pod širým nebem plná poznání, pohybu a pohádek. Zcela originální program zejména pro rodiny s dětmi doplní spousta skvělého jídla od českých farmářů, ale také odborné workshopy a přednášky pro moderní farmáře. Na akci rovněž přijal pozvání primas český monsignor kardinál Dominik Duka, který vystoupí po 15.00 hodině se svou krátkou přednáškou.

Návštěvníci našich akcí už vědí, že u nás skákací hrady nenajdou. Zato si od nás nejen děti odnášejí spoustu zážitků, vyrobí si několik dárků na památku, někdy si umíchají vlastní koktejly, jindy vyrobí vlastní marmeládu, na IQ stezce potrápí svoje hlavičky, na jiném stanovišti se zapojí do bubenické školy nebo si vyzkoušejí, zda rozeznají žito od ječmene. Pro starší děti nabízíme zumbu nebo jiné moderní tance, pro ty úplně nejmenší zase ty nejkrásnější hračky od Playmobilu. Zkrátka, děláme vše pro to, aby se za námi rodiny s dětmi vracely a vždy u nás našly úplně jinou zábavu, než kterou standardně nabízí většina akcí.

Program:
• 09.00 - Zahájení prvních herních radovánek a zajímavých přednášek
• 10.00 - Naučné stezky všemi smysly, pohádky, přednášky, semináře a tvořivé ateliéry, malování na obličej a tetování na tělo, herna pro děti a relax zóna pro rodiče pod širým nebem na 2000m2, rýžování zlata s kovbojem, vílí poklady v mušlích, drahokamy v čarodějnickém doupěti
• 10.30 - Folklórní vystoupení
• 11.30 - Zumba nejen pro holčičky i kluky
• 12.30 - Drum circle - bubnování se šamanem pro celou rodinu
• 13. 30 - Taneční workshop s dožínkovou náladou
• 15.00 - Folklórní vystoupení
• 16.00 - Alegorický vůz s dožínkovými tradicemi

V hlavní roli bude také skvělé jídlo a pití, a to zejména od farmářů z celé české republiky. Návštěvníci ochutnají medové dobroty od paní Jankové z medu vlastního chovu včelstev, k prodeji bude Račetiská cibule, domácí česnek, víno z Moravy, grilované steaky z anguse i jiného kvalitního masa, vegetariánské dobroty, koláče a zmrzlina z cukrárny Svěženka, cukrářské výrobky z pekárny u Marka, sušené hrušky a mošt od pana Kohouta, kozí sýry z farmy Luhov Vlasty Hnátkové, uzeniny Procházka, které nabídnou tlačenku, klobásy, vepřové i hovězí maso, paštiky, zabijačkové dobroty nebo utopence, chybět nebude ani pivovar Modrá Hvězda a jejich Dobřanské pivo.

Akci připravilo občanské sdružení Park dětem o.s., které buduje po celé ČR naučný PARK TŘI VĚŽE ve spolupráci s Asociací soukromého zemědělství ČR a za příspěvku MFČR Programu Česko – švýcarské spolupráce.

Místo konání: Vysoká Libyně

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Vysoká Libyně (okres: Plzeň-sever kraj: Plzeňský kraj stát: Česká republika)

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!