Grónsko a Špicberky, aneb dvě sezóny v Arktidě

Podobné akce

Účinkující: Jiří Lehejček

Typ akce: Volný čas a výlety

Zahájení: 07. 11. 2013
Ukončení: 07. 11. 2013

Popis akce

Ve čtvrtek 7. 11. se bude v Knihovně Eduarda Petišky v Brandýse nad Labem konat cestopisná přednáška „Grónsko a Špicberky, aneb dvě sezóny v Arktidě“. Začátek akce je v 18:30 hod. Ledovou arktickou divočinou nás provede geograf a lesní ekolog Jiří Lehejček.
Podíváme se spolu s ním do míst daleko za polárním kruhem, kde vládnou ledovce, pobřeží je členěno hlubokými fjordy a příroda je zde stále jako kdysi – nespoutaná a pro někoho až překvapivě živá.
Podnikneme společně 170 km dlouhý přechod – “Arctic Circle Trail“ – barevnou grónskou tundrou, při němž nás budou provázet sobi a dobrou noc nám popřejí polární lišky. Projdeme se po ledovcích Svenbreen a Ebbabreen, a na lodi si z blízka prohlédneme do moře ústící Nordenskiöldbreen. Nakoukneme do severské kuchyně plné ryb, pižmoních salámů, sobích steaků a tuleního guláše.
Neopomeneme ani návštěvu původně sovětského důlního města Pyramiden. Málokdo by také čekal neprostupné pralesy – přesto zavítáme do dvou, které se snad ani nemůžou více lišit jeden od druhého. A na závěr neodmítneme ani pozvání do domu grónského lovce, který nás nechá vyspat na sobích kožešinách za svitu polární záře. Vypravíme se zkrátka do krajin, které jsou jiné.

Místo konání: Knihovna Eduarda Petišky

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav (okres: Praha-východ kraj: Středočeský kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: www.knihovna.brandysnl.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!