Nebojte se fyziky

Podobné akce

Účinkující: žádní

Typ akce: Výstava

Zahájení: 02. 2. 2014
Ukončení: 04. 4. 2014

Vstupné: 10 - 30 Kč

Popis akce

Muzeum Hlučínska Vás všechny srdečně zve na slavnostní otevření nové výstavy s názvem „Nebojte se fyziky“. Autorem výstavy je ing. Vítězslav Prokop, bývalý konstruktér a vývojový pracovník podniku ABB Brno, který v současné době pracuje jako učitel odborných předmětů elektro na Střední škole strojírenské a elektrotechnické. Ke své výuce si vyrábí originální, interaktivní pomůcky, na kterých je možné zábavnou formou pochopit jednotlivé fyzikální zákony.
V současné době vlastní ing. Prokop přes 50 originálních exponátů, které prezentoval již na 30 výstavách v České republice i v zahraničí. Tyto fyzikální hračky dokáží zaujmout všechny generace. Některé z exponátů na první pohled popírají základní fyzikální zákony a návštěvník se musí zamyslet, proč a jak fungují. A to je účel výstavy. Přijďte si vyzkoušet výrobu elektřiny, magnetické kyvadlo, vystřelit si z elektromagnetického děla a mnoho dalšího.
Slavnostní zahájení výstavy proběhne v neděli 2. února 2014 v 15:00 hodin ve výstavních prostorách Muzea Hlučínska. Výstavu bude možné zhlédnout v otevírací době muzea až do 4. dubna 2014.
Budeme se těšit na vaši návštěvu.

Místo konání: Muzeum Hlučínska

Přesná adresa: Zámecká 4, Hlučín (Hledat na mapě)

Hlučín (okres: Opava kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Muzeum Hlučínska, p.o.
WWW pořadatele: http://www.muzeum.hlucinska.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!