Eduard Petiška, jak ho neznáte

Podobné akce

Účinkující: Martin Petiška, Jan Králík, Stanislav Rudolf, hudební doprovod: Vít Andršt (flétna) a Štěpánka Škochová (kytara), a další

Typ akce: Knihy a literatura

Zahájení: 14. 5. 2014
Ukončení: 14. 5. 2014

Popis akce

Ve středu 14. května by oslavil své devadesáté narozeniny spisovatel Eduard Petiška. Při této příležitosti se bude v knihovně po něm pojmenované konat vzpomínková akce nazvaná „Eduard Petiška, jak ho neznáte“.
Všichni známe Eduarda Petišku jako spisovatele, v Čelákovicích a Brandýse se všeobecně ví, že zde Petiška žil. I ten, kdo jeho knihy nikdy nečetl, si ho asi spojí přinejmenším s jeho Starými řeckými bájemi a pověstmi, nebo s prvním příběhem Milerova krtečka - Jak krtek ke kalhotkám přišel. O tom, kým byl pan Petiška v soukromí, jak a proč žil právě v Brandýse nad Labem, se možná něco dozvíme během vzpomínání v knihovně.
Setkání proběhne ve středu 14. května od 18:30 h. v knihovně. Uvidíme se na něm s Martinem Petiškou, kterého možná znáte jako malého Martínka z knížek jeho tatínka. Zavzpomínáme na pana Petišku s historikem Janem Králíkem a spisovatelem Stanislavem Rudolfem, s nimiž oběma se znal a stýkal, a připomeneme si ho jako autora, jehož dílo oslovilo tisíce čtenářů v nejrůznějších částech světa. Spolu s Martinem Petiškou jsme připravili výstavu fotografií z průběhu celého života Eduarda Petišky. Těšit se můžete i na přednes z některých jeho děl.

Místo konání: Knihovna Eduarda Petišky

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Brandýs nad Labem-Stará Boleslav (okres: Praha-východ kraj: Středočeský kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: www.knihovna.brandysnl.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!