Mouchy a surrealismus

Podobné akce

Účinkující: xxx

Typ akce: Výstava

Zahájení: 17. 6. 2014
Ukončení: 07. 9. 2014

Popis akce

Výstava kreseb (novoročenek a ilustrací) našeho předního znalce dvoukřídlého hmyzu, RNDr. Jindřicha Roháčka, CSc. (Slezské zemské muzeum, Opava).
Autor je celosvětově uznávaným odborníkem na některé skupiny dvoukřídlého hmyzu; dosud pro vědu objevil a popsal více než dvě stovky druhů. K této práci využívá svého vynikajícího pozorovacího talentu a přesné ilustrační kresby. Jeho ilustrace jsou vzorem pro mnohé entomology. Pro vědeckou přesnost a vynikající kvalitu provedení kreseb určovacích znaků jsou systematické studie Jindřicha Roháčka vysoce ceněny. Za čtyřicet let výzkumné a publikační aktivity vytvořil ke svým monografiím a článkům téměř 5200 ilustračních obrázků, což reprezentuje přes tisíc celostránkových tabulí.
Pro výstavu autor shromáždil 74 surrealistických i odborných ilustrací. Výstava bude otevřena od 18. června do 7. září 2014; vernisáž se uskuteční v úterý 17. června v 17 hodin v budově Muzea Vysočiny Jihlava č. 57/58 na Masarykově náměstí v Jihlavě.

Místo konání: Muzeum Vysočiny Jihlava

Přesná adresa: Muzeum Vysočiny Jihlava Masarykova 57/58 Jihlava (Hledat na mapě)

Jihlava (okres: Jihlava kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Muzeum Vysočiny Jihlava
WWW pořadatele: http://muzeum.ji.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!