Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského

Podobné akce

Účinkující: laureáti Světové operní soutěže Plácida Dominga „Operalia“ Lucie Bílá Aneta Langerová Marta Kubišová Jana Wallingerová Richard Novák Moravská filharmonie Olomouc Večer české opery

Typ akce: Festival

Zahájení: 02. 8. 2014
Ukončení: 16. 8. 2014

Vstupné: 200-400 Kč

Popis akce

Festival Petra Dvorského letos nabídne Lucii Bílou i Anetu Langerovou

16. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského proběhne od 2. do 16. srpna 2014 v Jaroměřicích nad Rokytnou, Dalešicích a ve Valči u Hrotovic.

Zahajovací operní galakoncert sestavený z italských árií a předeher zazní v sobotu 2. srpna 2014 v podání laureátů prestižní Světové operní soutěže Plácida Dominga „Operalia“. Čínská sopranistka Guanqun Yu je pravidelným hostem newyorské Metropolitní opery i častou jevištní partnerkou Plácida Dominga. Mongolský barytonista Amartuvshin vystupuje v opeře v Ulánbátaru. Oba sólisty doprovodí Moravská filharmonie Olomouc pod vedením italského dirigenta Sebastiana Rolliho.

V sérii čtyř koncertů věnovaných klasické hudbě dramaturgicky dominují skladby českých autorů. U příležitosti Roku české hudby 2014 se na zámku ve Valči u Hrotovic uskuteční písňový recitál přední české mezzosopranistky Jany Wallingerové. Zazní na něm písně B. Smetany, A. Dvořáka, L. Janáčka a B. Martinů. Tématu české hudby se dotkne i druhý z písňových recitálů, který přednese na jaroměřickém zámku legendární brněnský basista Richard Novák. Vrcholem oslav Roku české hudby 2014 v Jaroměřicích, ale i celého festivalu, bude závěrečný galakoncert v sobotu16. srpna. Tři slovenští pěvci, Eva Hornyáková, Peter Berger a Peter Mikuláš na něm vzdají hold třem velikánům české opery. Na koncertě zazní nejznámější scény z Prodané nevěsty, Rusalky, Její pastorkyně a Příhod lišky Bystroušky.

Druhá série festivalových koncertů bude patřit osobnostem české populární scény. Na zámek do Valče u Hrotovic zavítá v pátek 8. srpna v rámci svého turné Pár míst... Aneta Langerová. O den později vystoupí v zámecké zahradě v Jaroměřicích nad Rokytnou Lucie Bílá a nádvoří pivovaru v Dalešicích bude 15. srpna patřit Martě Kubišové. V jaroměřickém chrámu sv. Markéty zazní spirituály a gospely v podání Spirituál kvintetu.

V rámci doprovodného programu festivalu uspořádá Denní centrum Barevný svět, o.p.s. výstavu prací svých klientů s názvem Poklady přírody. Vernisáž výstavy se uskuteční v sobotu 2. srpna 2014 na zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou.

Kompletní program a informace naleznete na www.arskoncert.cz/mhfpd.


Místo konání: zámecká zahrada

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Jaroměřice nad Rokytnou (okres: Třebíč kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: ARS/KONCERT, spol. s ro.o
WWW pořadatele: http://www.arskoncert.cz/mhfpd/cz/informace.asp

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!