Dan Bárta a Robert Balzar Trio (support Milokraj)

Podobné akce

Účinkující: Dan Bárta a Robert Balzar Trio (support Milokraj)

Typ akce: Koncert

Zahájení: 07. 8. 2014
Ukončení: 07. 8. 2014

Vstupné: Cena v předprodeji: 290 Kč Cena na místě: 320 Kč Poskytujeme 20 % slevu pro držitele průkazu ISI

Popis akce

Pěvecký fenomén, milovník vážek, kvalitní hudby a českého jazyka, desetinásobný držitel ceny Anděl Dan Bárta s triem Roberta Balzara originálním a zábavným způsobem přetváří hity kapel The Police, Jamiroquai, Simply Red, Led Zeppelin nebo AC/DC. O stylový začátek tohoto večera se postará kapela Marty Töpferové a Tomáše Lišky Milokraj, jež vkusně mísí moravský a slovenský folklor s balkánskou a latinskoamerickou hudbou i jazzem.

Robert Balzar a jeho spoluhráči z tria jsou možná krapet spoluzodpovědní za fakt, že se z talentovaného rockového a popového zpěváka Dana Bárty stal částečný jazzový konvertita. Nakonec není divu – při Bártových pěveckých kvalitách a výrazném nedostatku talentovaných jazzových zpěváků tušil Robert Balzar naprosto správně, že bude rockový, muzikálový a funkový dravec Dan Bárta podobně přesvědčivý i na poli jazzu. Jazz je přece především o emocích a těch nabízí Bárta přehršel. Dokáže procítit baladu, umí technicky a intonačně precizně vyzobat melodické záludnosti složitějších jazzových standardů i osobitě na jejich harmonii improvizovat. Dnešní křehkost Bártova popjazzového projevu poměrně ostře kontrastuje s jeho intenzivními začátky v rockové skupině Alice a dokumentuje tak Bártův hudebnický růst i dnešní vyspělost a posun v pohledu na hudební estetiku. Trio Roberta Balzara mu navíc v jeho nově objevovaném světě poskytuje luxusní oporu. Zatím nejčerstvějším počinem kapely je mimořádně vyvedené album Theyories, jež si v tradici jazzového přetváření vzalo na paškál popové klasiky od AC/DC, The Police, Björk, Simply Red, Jamiroquai a dalších. S výměnou na postu klavíristy, kde se usídlil talentovaný Jiří Levíček, přichází navíc kreativní vzpruha a můžeme se proto těšit nejen na inspirativní „live“ zážitek, ale brzy i na čerstvý studiový výstup.

Místo konání: nádvoří Louckého kláštera (Louka)

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Znojmo (okres: Znojmo kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

WWW pořadatele: http://tickets.colosseum.eu/jazzfestbrno/hall?id=52784

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!