Björk: Biophilia Live

Podobné akce

Účinkující: Björk

Typ akce: Kino

Zahájení: 25. 10. 2014
Ukončení: 25. 10. 2014

Vstupné: 200

Popis akce

V roce 2011 přišla slavná islandská zpěvačka Björk s projektem Biophilia. Jeho součástí nebyla jen její osmá řadová deska, ale i specifické koncerty, interaktivní aplikace anebo edukativní programy. To vše nyní rozšiřuje ještě koncertní záznam. Ten vznikl na vystoupení v Londýně v sále Alexandra Palace, kde končilo turné k Biophilii, a Björk na něm spolupracovala s režiséry Nickem Fentonem a Peterem Stricklandem. V české kinodistribuci bude tento hudební počin pouze jediný týden. Nymburské kino uvede koncert Björk 25. října 2014 od 19:00 / cena vstupného 200,- Kč


Ve filmu Biophilia Live, vyjma jako vždy fascinující Björk, si zahrál i andělský islandský sbor, rakouský perkusionista Manu Delaga a množství neobvyklých nástrojů. Koncert je dokreslován kolážemi tektonických desek, DNA, planety Měsíc, hub a jiných obrazů z oblasti vědy. Výsledný snímek ilustruje skladby a koncepty projektu Biophilia, ale i jiné klasické skladby z dřívějších let jedinečné kariéry Björk.


Místo konání: kino Sokol

Přesná adresa: Tyršova 6 (Hledat na mapě)

Nymburk (okres: Nymburk kraj: Středočeský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: MěKS Nymburk
WWW pořadatele: www.meks-nbk.cz
Předchozí akce: Svište na Plese 2014
Následující akce: Petr Beneš Quartet

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!