Víno z blízka

Podobné akce

Účinkující: Vybraní vinaři z celé Moravy

Typ akce: Festival

Zahájení: 06. 12. 2014
Ukončení: 07. 12. 2014

Vstupné: 690 Kč v e-shopu Nadace Partnerství

Popis akce

S vinařstvím si v dnešní době spojujeme převážně malebné vesničky na jižní Moravě, málokdo přitom ví, jak důležitou roli sehrála při jeho rozvoji metropole moravského kraje.
Brno je historicky považováno za město vína – v minulosti zde každý sklep sloužil výrobě, skladování nebo obchodování vínem. A právě na tuto hodnotnou tradici se snaží navázat festival Víno z blízka. První prosincový víkend zde budou milovníci vína v rámci festivalu moci objevovat oblíbené i méně známé podzemní prostory. Do sklepů brněnských restaurací, vináren či vinoték totiž přijíždějí vybraní vinaři z celé Moravy, aby zde prezentovali svá nejlepší vína.
V sobotu 6. 12. od 11 do 22 hod proběhne ve 25 zařízeních Velká degustační sobota. V každém z nich bude čekat jeden vinař s nabídkou svých vín, která mohou návštěvníci podle libosti degustovat. Těšit se můžete například na návštěvu ve Vinotéce U Žíznivého mnicha, v restauraci Palazzo, Café Mezzanine nebo v Hradní vinárně Špilberk. Se skleničkou v ruce se tak můžete s přáteli, kolegy či rodinou procházet předvánočně vyzdobeným centrem Brna a degustovat na 200 vín.
V neděli 7. 12. od 11 do 15 pokračuje festival Vánočním trhem s vínem - unikátním setkáním všech hostujících vinařů na jednom místě. Za všechny jmenujme alespoň například vínařství Špalek, Gotberg, LAHOFER či Vinařství Krásná Hora. Zde si jistě každý vybere to správné víno pro vánoční stůl nebo v dárkovém balení i pod stromeček. Zimní část festivalu Víno z blízka se totiž řídí heslem: Ježíšek víno nepije, ale nosí!

Ve vybraných zařízeních na Vás čeká i bohatý doprovodný hudební a gastronomický program. Kromě speciálních vánočních menu, ve kterých se bude chuť vín dokonale snoubit s vybranými lahůdkami, se můžete těšit například na vystoupení cimbálové muziky v Klášterní vinárně nebo v restauraci Pod Radničním kolem.

Místo konání: Brno

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Brno (okres: Brno-město kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Nadace Partnerství
WWW pořadatele: www.vinozblizka.cz , https://www.facebook.com/Vinozblizka
Předchozí akce: Vánoční pečení - Chefparade
Následující akce: Hrátky

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!