PragoFFest 2015 - festival her, sci-fi a fantasy

Podobné akce

Účinkující: Hosty bude řada českých spisovatelů a spisovatelek i redaktorů časopisů.

Typ akce: Festival

Zahájení: 29. 1. 2015
Ukončení: 01. 2. 2015

Vstupné: od 250 Kč/den, děti do 8 let zdarma, 8-12 let poloviční vstupné

Popis akce

Hráči videoher a stolních her si užijí několik desítek konzolí, počítačů a stolů na největším pražském festivalu popkultury od 29. ledna do 1. února 2015. Modrá škole na Hájích přivítá také fanoušky sci-fi, fantasy a hororu v seriálech, filmech, anime, comicsech, knihách a hrách. Pořady Českého Craftconu navštíví příznivci YouTube scény a Minecraftu.
Návštěvníci čtyřdenního festivalu si mohou zahrát pestrý výběr her - od videoher přes hudební, taneční, deskové, karetní, miniatur až po hry na hrdiny. Je připravován bohatý přednáškový a diskusní program o YouTube a videohrách, zejména League of Legends, Minecraft. Chybět nebudou besedy a autogramiády s osobnostmi videoherní scény ani prestižní turnaje o ceny. V plánu je i přednáškový program pro hráče válečných her miniatur WarGameCon a pořady pro hráče RPG.
Fanoušci sci-fi nepřijdou o pořady o Star Wars, Star Trek a Stargate, ale ani o Doctora Who, Červeného trpaslíka a mnohé další seriály, filmy a knihy. Potěší je předváděcí stánky Matematicko-Fyzikální Fakulty UK i program FutureConu, věnovaný vědě a technice.
Fanoušci Japonska a japonských kreslených fenoménů manga a anime ani letos nepřijdou zkrátka díky programu Advík Zima probíhajícím ve čtyřech místnostech zároveň. Pro příznivce jiných kreslených fenoménů jsou připraveny pořady v ComicsConu a PoníConu (o seriálu My Little Pony).
Další programová linie a její přednášky, besedy, projekce, soutěže a workshopy jsou připraveny pro fanoušky Harry Pottera, Pána prstenů, Hobita a obecně fantasy a historie.
Další informace o programu naleznete na stránkách www.pragoffest.cz.

Místo konání: Modrá škola

Přesná adresa: Modrá škola, Kupeckého 576, Praha - Háje (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: SFK Avalon, o.s.
WWW pořadatele: www.pragoffest.cz
Předchozí akce: Vojtěch Dyk & B - Side Band "Deska Tour 2015"
Následující akce: KontAKTfoto 2014

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!