KontAKTfoto 2014

Podobné akce

Účinkující: Alexandr Kotlar

Typ akce: Výstava

Zahájení: 09. 1. 2015
Ukončení: 03. 2. 2015

Vstupné: výše vstupného je dobrovolná

Popis akce

Galerie 4 zve na výstavu výsledků 19. ročníku fotografického workshopu portrétu a aktu s mezinárodní účastí pod vedením české fotografky Gabiny Fárové. Výstava potrvá do 3. února 2015.
KontAKTfoto pořádala Galerie 4 již po devatenácté, fotografický workshop portrétu a aktu, vznikl v roce 1996 a nahradil tak mezinárodní projekt pro mladé fotografy s názvem Fotodiagonála.
Účastníky KontAKTfota jsou profesionální fotografové, posluchači uměleckých škol i vyspělí amatéři. Po dobu workshopu tvoří pod vedením zkušeného lektora. V průběhu čtyř dnů fotografují střídavě, dle rozpisů, s modely a modelkami, které zajišťuje organizátor. Mají možnost ihned, dle potřeby, konzultovat výsledky svých prací s lektorem, v úvodu workshopu probíhají prezentace prací účastníků a seminář s prezentací činnosti a práce lektora. V následujícím roce probíhá výstava výsledků workshopu, lektor je kurátorem této výstavy, výstavní soubor vybírá po konzultacích s autorem z několika set snímků. V předchozích ročnících byli lektory workshopu např. Roman Sejkot, Rudo Prekop, Vasil Stanko, Thomas Brenner, Pavel Mára, Sára Saudková, Tono Stano, Robert Vano či Tereza z Davle.
19. ročník KontAKTfota vzhledem k ročnímu období, měl podmínky jak pro ateliérové focení v interiéru, tak v exteriérech v prostředí Kládské u Mariánských Lázní. Vznikly tak převážně digitální fotografie snímané za denního světla, byly použity i úpravy, které nabízí speciální počítačové programy, většina však zůstala zcela bez úprav. Velkoformátový tisk provedlo Digitální studio České Budějovice, základní ateliérové a technické vybavení zajistil organizátor. Lektorkou workshopu byla česká fotografka Gabina Fárová.
Účastníci/Autoři:
Stanislav Bažant, Jaroslav Belák, Zlata Beláková, Miroslav Bernát, Michael Farkaš, Antonín Chloupek, Barbora Liška Karpíšková, Kurt Koch, David Kurc, Adéla Leinweberová, Petr Matoušek, Mina Mládková, Jan Schýbal, Lubomír Stiburek, Jörg Wucherpfennig
Modelky: Aneta, Dominika, Julie, Karolína, Kateřina

Lektorka: Gabina Fárová
V letech 1978 – 1982 studovala střední průmyslovou školu grafickou, oddělení fotografie a v letech 1986 – 1990 fotografii na FAMU. 1990 spoluzaložila družstvo Radost, které vydává kultovní časopis Post. 1990 – 1991 zakládá a řídí fotografickou agenturu Radost.

Pracuje jako umělecká fotografka na volné noze. Věnuje se portrétní fotografii a aktům, které zpracovává černobíle klasickou metodou negativ-pozitiv. Svoji volnou tvorbu řadí do větších celků. Pozornost upoutala například série fotografií tetování na tělech vězňů, které Gabina realizovala přímo v jedné z cel věznice se zvýšenou ostrahou ve Valdicích. Vystavuje doma i v zahraničí a její dílo je zastoupeno v několika světových sbírkách.

Místo konání: Galerie 4 - galerie fotografie

Přesná adresa: Kamenná 2, 350 02 Cheb (Hledat na mapě)

Cheb (okres: Cheb kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Galerie 4 - galerie fotografie
WWW pořadatele: www.galerie4.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!