JAROMÍR ZÁMEČNÍK !! POZOR ZMĚNA !! místo nemocného Jaromíra Zámečníka vystoupí akordeonista Milan Řehák !!

Podobné akce

Účinkující: M.Řehák

Typ akce: Koncert

Zahájení: 17. 2. 2015
Ukončení: 17. 2. 2015

Popis akce

Milan Řehák (nar. 1994) patří v současnosti k nejvýraznějším akordeonistům v České republice. Na akordeon začal hrát v šesti letech na ZUŠ Jana Zacha v Čelákovicích u Hany Mikové. Již v mládí dosáhl řady úspěchů, mezi největší z nich patří 1. místo v sólové kategorii v ústředním kole soutěže ZUŠ (2008) a ze stejné soutěže i 2. místo v kategorii komorní hry. Na soutěži jazzových, estrádních a tanečních orchestrů získal s uskupením E-kvintet v ústředním kole 2. cenu a také cenu poroty za mimořádný hudební projev na akordeon (2007).
Však největších soutěžních a koncertních úspěchů dosáhl na Pražské konzervatoři, kde v současnosti studuje 6. ročník pod vedením Josefa Hřebíka.
Soutěžní přehlídka konzervatoří Pardubice 2010 – 1. cena, Mezinárodní akordeonová soutěž Pula 2011 – 1. cena (Chorvatsko), Mezinárodní akordeonová soutěž Castelfidardo 2011 – postup do finále (Itálie), Mezinárodní akordeonová soutěž Pula 2012 – 1. cena a absolutní vítězství a nejvyšší bodové ohodnocení ze všech sólistů (Chorvatsko), Mezinárodní akordeonová soutěž Klingenthal 2012 – 4. místo (Německo), Mezinárodní akordeonová soutěž Ostrava 2013 – 1. cena, Soutěžní přehlídka konzervatoří Pardubice 2013 – 2. cena a zvláštní cena za interpretaci soudobé hudby.
Asi nejvýznamnější z těchto ocenění je právě absolutní vítězství v chorvatské Pule (2012), které Milanu Řehákovi přineslo řadu příležitostí jako je koncert pro European Broadcasting Union, koncert v rámci festivalu Svátků hudby v Praze jako hlavní host Václava Hudečka nebo účinkování v televizních pořadech.
Vystoupil také na festivalu ve Stockholmu, Drážďanech a Salzburgu, a během desítek každoročně odehraných koncertů měl možnost spolupracovat například s Jaroslavem Svěceným, Lubomírem Brabcem, Českým triem, a mnoha dalšími předními umělci. V současnosti také spolupracuje například se Státní operou, Orchestrem Bohumíra Hanžlíka nebo kapelou Bardolino.
Do jeho repertoáru patří hlavně vrcholné originální kompozice autorů, jako jsou například Sofia Gubaidulina, Jindřich Feld nebo Václav Trojan, ale i barokní skladby či virtuosní transkripce.  Své technické a hudební schopnosti se snaží uplatňovat nejen v klasické hudbě, ale i v populárnějších žánrech, a svou přesvědčivou interpretací a osobitým výrazem se Milan Řehák snaží oslovovat co nejširší publikum.

Program:

J.S.Bach – Preludium a fuga Es dur BWV 852
S.Gubaidulina – Et Exspecto
V.Trojan – Bajajův boj s drakem
S.Rachmaninov/I.Jaškevič – Italská polka
J.Brahms/I.Jaškevič – Uherský tanec č.5
________________________________________________
D.Scarlatti – Sonata D dur K 435
V.Trojan – Zřícená katedrála
B.Dowlasz – Postscriptum
A.Astier – Bouře
N.Paganini/R.Würthner – La campanella
A.Bazzini – Tanec skřítků
II. koncert KPH
Předprodej od 27. 1. 2015

Místo konání: Foeyer divadla Pasáž,

Přesná adresa: Masarykovo nám. 1323, Třebíč (Hledat na mapě)

Třebíč (okres: Třebíč kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Městské kulturní středisko Třebíč
WWW pořadatele: www.mkstrebic.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!