Velikonoční Mikulov

Podobné akce

Účinkující: Bude upřesněno

Typ akce: Slavnost

Zahájení: 13. 4. 2017
Ukončení: 17. 4. 2017

Vstupné: Vstup volný

Popis akce

Velikonoční Mikulov od 13. do 17. dubna přichystal bohatý program, v němž nechybí každoroční Hledání velikonočních vajíček ani výroba velikonočních dobrot a dekorací. Město přivítá další řemeslný jarmark a vystoupí řada kapel a folklorních souborů. Konají se i kostýmované prohlídky a výstup křížovou cestou na Svatý kopeček.

Na nadcházející svátky se můžete naladit už na Zelený čtvrtek při odpoledním workshopu v Eat Art Gallery, kde se budou péct velikonoční beránky a perníčky. Děti si určitě nenechají ujít oblíbené Hledání velikonočních vajíček, které od 16 hodin na Kozím hrádku pořádá Dům dětí a mládeže.

Na Velký pátek jste zváni k výstupu na Svatý kopeček se zastavením ke krátké modlitbě u jednotlivých kapliček či můžete navštívit místní otevřené památky. Místní restaurace či vinné sklepy nabízí i posezení u cimbálu.

Během soboty a neděle se na Náměstí otevře velikonoční jarmark, kde se návštěvníci setkají s ukázkami tradičních řemesel i velikonočních rukodělných technik, jako je pletení pomlázek, zdobení kraslic a perníčků. Program na pódiu nabídne hudební a taneční vystoupení různých žánrů, pro ty nejmenší budou připraveny výtvarné dílničky či dětská divadelní představení.
Svoji odvahu a šikovnost v boji si můžou děti vyzkoušet na zámku při ukázkách rytířského turnaje, který bude přizpůsobený pro malé diváky. Dětský program doplní i představení dravých ptáků a práce s nimi.

Speciální akce organizují rovněž některá restaurační a ubytovací zařízení, která kromě velikonočních menu lákají na ochutnávky vín a večery s cimbálkou. Zájemci můžou zamířit taky na zámek, Kozí hrádek, židovský hřbitov a do jeskyně Na Turoldu.

Místo konání: Náměstí

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Mikulov (okres: Břeclav kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Mikulovská rozvojová
WWW pořadatele: www.mikulov.cz
Předchozí akce: Padesát odstínů šedi
Následující akce: Otevírání turistické sezóny

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!