Adéla Leinweberová - Návaznosti

Podobné akce

Účinkující: Memory Jazz Band

Typ akce: Výstava

Zahájení: 20. 3. 2015
Ukončení: 21. 4. 2015

Vstupné: výše vstupného je dobrovolná

Popis akce

Galerie 4 zve na výstavu fotografií absolventky FAMU z Karlových Varů působící v Praze, která představí svou nejnovější tvorbu. Výstava potrvá do 21. dubna 2015.
*1985 narozena v Karlových Varech, žije a pracuje v Praze. Nejprve studovala obor Propagační grafika na SPŠK v Karlových Varech. Od roku 2004 spolupracovala s Galerií 4 a do roku 2011 byla členkou o. s. Ateliéru G4. V letech 2006 – 2012 studovala na FAMU v Praze v ateliéru Štěpána Grygara a Roberta Portela. V roce 2011 absolvovala zahraniční stáž na Middlesex University, Fine Arts Department, pod vedením Simona Reada v Londýně a v roce 2012 zahraniční stáž na Musrara, Naggar School of Photography and New Media, v Jeruzalémě, v Israeli.
Adéla experimentuje s médii, jejich kombinacemi a je fascinována emocionálním nábojem bublajícím pod povrchem běžně viděného. Nabízí poetický, někdy až ironický pohled na podprahové vnímání “známých” situací a věcí kolem nás. Zabývá se také sociálními aspekty a jevy ve společnosti. Zajímá se především o změny a posuny v širším slova smyslu.
Její práce nás uvádějí do zdánlivě banálního světa, který nám zprostředkuje pozastavení a zamyšlení nad každodenními situacemi, jevy a činnostmi. Dalo by se říci, že nás autorka vyzývá k zastavení a vnímání světa kolem nás. Naše mysl, která je díky mediím a počítačům každodenně napadána množstvím nepřeberných informací, tento přístup potřebuje. Je třeba se zastavit a chvíli pozorovat. Pod povrchem se skrývá bohatý svět emocí skryté důvěrnosti a intimity.

Místo konání: Galerie 4 - galerie fotografie, p. o. Karlovarského kraje

Přesná adresa: Kamenná 2, 350 02 Cheb (Hledat na mapě)

Cheb (okres: Cheb kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: galerie4@galerie4.cz
WWW pořadatele: www.galerie4.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!