Experimentální sídliště Invalidovna - přednáška

Podobné akce

Účinkující: Přednáší Ladislav Zikmund-Lender

Typ akce: Ostatní akce

Zahájení: 15. 4. 2015
Ukončení: 15. 4. 2015

Vstupné: 50,-

Popis akce

přednáška o Invalidovně přímo na Invalidovně

Ve středu 15. dubna 2015 od 18:00 proběhne v Divadle Kámen (Nekvasilova 625/2, poblíž karlínské Invalidovny) přednáška o sídlišti Invalidovna – rozlohou nejmenším, ale architektonicky zcela výjimečném pražském sídlišti. Invalidovna patří spolu se sídlišti Lesná v Brně a Sítná v Kladně k nejkvalitnějším a nejkomplexnějším urbanistickým celkům vytvořeným v Čechách v 60. letech minulého století.

Přednáška představí na bohatém obrazovém materiálu průběh výstavby experimentálního sídliště Invalidovna v pražském Karlíně. Sídliště vznikalo od roku 1958 ve dvou etapách, jeho výstavbu uzavřela realizace hotelu Olympik v letech
1967–1971. Vyznačovalo se nevelkým měřítkem, členitostí celku, rozmanitým prostředím, které mělo pozitivně působit na obyvatele, promyšlenou občanskou vybaveností i ověřením nových odlehčených konstrukčních principů. Přednáška ukáže v dobovém kontextu možnosti i limity sídlištního experimentování 60. let a na příkladu Invalidovny předvede výhody i negativa bydlení v nově plánovaných typizovaných urbanistických celcích.

Přednášet bude historik umění a architektury Ladislav Zikmund-Lender, editor knihy „Experimentální sídliště Invalidovna“, která vyšla v loňském roce.

Doporučujeme rezervaci (775 718 470)
Více na: www.studiodk.cz, www.zikmund-lender.com.





Místo konání: Divadlo Kámen

Přesná adresa: Praha - Karlín, Nekvasilova 625/2, metro Invalidovna (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Divadlo Kámen
WWW pořadatele: www.divadlokamen.cz
Předchozí akce: Lenka Filipová v Brně 2016
Následující akce: Třebíčský Majáles 2015

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!