Výstava Diktatura versus naděje - Hradec Králové

Podobné akce

Účinkující: Výstavu pořádá Královéhradecké biskupství ve spolupráci s Ústavem pro studium totalitních režimů a Archivem Kanceláře prezidenta republiky.

Typ akce: Výstava

Zahájení: 04. 5. 2015
Ukončení: 30. 6. 2015

Popis akce

Královéhradecké biskupství přivítá výstavu „Diktatura versus naděje“


Královéhradecké biskupství ve spolupráci s Ústavem pro studium totalitních režimů a Archivem Kanceláře prezidenta republiky uvede v Galerii biskupství Hradce Králové výstavu o perzekuci církve „Diktatura versus naděje“.

„Diktatura versus naděje“ představuje jednu z velmi tragických, ale současně inspirativních vývojových etap, které prožila katolická církev v českých zemích i na Slovensku v období komunistického režimu. Represivní proticírkevní politika československých komunistů byla ve východním bloku jednou z nejtvrdších a nejvytrvalejších. Komunistický režim používal k izolaci a likvidaci církve a církevních představitelů širokou paletu prostředků – od zastrašování přes věznění až po fyzickou likvidaci duchovních i laiků.

Výstava Diktatura versus naděje byla již představena na Velehradě, v Praze, Jihlavě, Olomouci, Boskovicích a v klášteře Teplá a Zásmuky.

Výstavu mohou návštěvníci v Galerii v sídle královéhradeckého biskupství na adrese Velké náměstí 35 zhlédnout od 4. května do 30. června 2015.

Místo konání: Galerie Biskupství královéhradeckého

Přesná adresa: Velké náměstí 35, Hradec Králové (Hledat na mapě)

Hradec Králové (okres: Hradec Králové kraj: Královéhradecký kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Ústav pro studium totalitních režimů
WWW pořadatele: http://www.ustrcr.cz/cs/diktatura-vs-nadeje
Předchozí akce: MUZEJNÍ NOC
Následující akce: Scorpions

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!