Muzejní a galerijní noc 2015

Podobné akce

Účinkující: xxx

Typ akce: Volný čas a výlety

Zahájení: 15. 5. 2015
Ukončení: 15. 5. 2015

Vstupné: zdarma

Popis akce

Muzeum Vysočiny Jihlava společně s Oblastní galerií Vysočiny v Jihlavě připravují na pátek 15. května Muzejní a galerijní noc 2015.
V expoziční budově jihlavského muzea budeme začínat v 17:00 komentovanou prohlídkou právě probíhající výstavy Sopky v geologické historii Moravy a Slezska,
Kurátor výstavy RNDr. Karel Malý, Ph.D. představí nejen sopečnou činnost jako geologický fenomén, ale také seznámí posluchače se sopečnou činnost na našem území.
Prostor mezi 18. a 19. hodinou je určen dětem – Umělecká agentura Kašpaři ve svém „Žonglotoči“ naučí děti jak zacházet se speciální žongléřským náčiním - s míčky, poi, tyčemi, kuželkami a hula hoop.
Mezi 18. a 19. hodinou budou mít návštěvníci možnost nahlédnout přímo s kurátory do nových
archeologických, historických a přírodovědných expozic.

I když se virtuálně přeneseme mimo naši planetu, neopustíme téma sopek a sopečných aktivit ani při přednášce Sopky a Mars aneb Jak sopečná činnost měnila tvář rudé planety. Přednášející Mgr. Petr Brož z Geofyzikálního ústavu AV ČR seznámí posluchače se sopečnou historií Marsu, tělesa, které je po Zemi nejlépe prozkoumaným světem.
Od 20:00 zazní jazzové standardy, slavné swingové evergreeny, moderní skladby současných jazzových osobností a také melodie z Balkánu v úpravě pro dvě kytary v podání Predraga Duronjiče
a Vojtěcha Emmera.

Malovaný sál na budově 55 bude patřit od 18:00 studentům Střední uměleckoprůmyslové školy Jihlava Helenín. Návštěvníkům předvedou stínové divadlo a němý film, které jsou součástí projektu Muzeum na dlažbě. Tyto aktivity budou i pozvánkou na letošní Muzeum na dlažbě, na další zářijové netradiční listování starými kronikami.

Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě přispívá k Muzejní a galerijní noci neméně zajímavým programem.
Lákavou nabídkou bude jistě i podvečerní či večerní návštěva vyhlídkové věže kostela sv. Jakuba Většího, Domu Gustava Mahlera s výstavou Počátky konců, která mapuje světové války v historických dokumentech,
a v případě příznivého počasí i pozorování noční oblohy velkými dalekohledy z brány Matky Boží,
které zajišťuje Česká astronomická společnost pobočka Vysočina.

Muzejní a galerijní noc již tradičně v horní části Masarykova náměstí zakončí svou ohňovou show kombinující oheň, světlo, tanec, akrobacii a pyrotechnické efekty umělecká skupina Fajro.

A na závěr ještě upozornění – vstup do všech výše zmiňovaných objektů je zdarma!

Místo konání: Muzeum Vysočiny Jihlava

Přesná adresa: Muzeum Vysočiny Jihlava Masarykovo nám. 57/58 Jihlava (Hledat na mapě)

Jihlava (okres: Jihlava kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Muzeum Vysočiny Jihlava
WWW pořadatele: http://muzeum.ji.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!