DEN BRNA

Podobné akce

Účinkující: Coming soon...

Typ akce: Festival

Zahájení: 15. 8. 2015
Ukončení: 16. 8. 2015

Popis akce

Městská oslava významné historické události, na jejímž konci stála obrana města Brna před švédskými vojsky za třicetileté války a zabránění jejich průniku k Vídni. Vznikla legenda a v jejím důsledku se v Brně zvoní pravé poledne už v 11 hodin.
Součástí akce Dny Brna jsou kostýmované průvody, salvy i rekonstrukce bitvy z dob obléhání Brna Švédy a rekonstrukce bitevních scén a bojů o hrad Špilberk.

Vzpomínka na Švéda, co nedobyl Brno, a statečné obránce vedené odvážným velitelem Raduitem de Souches. Akce se každoročně koná jako připomínka významné historické události z dějin Brna a hrdinství Brňanů při obléhání města Švédy v době třicetileté války v roce 1645, kdy malá skupina obránců města s pomocí obyvatel města odolala útoku obrovské přesily švédských vojsk generála Torstensona a Brno nebylo dobyto.

Přitažlivou a prázdninově odpočinkovou formou se tak představuje historická událost, včetně bitevních scén, turistům i obyvatelům města. Městem duní dělostřelecké salvy, prohlédnete si historické zbraně, na Radnické ulici si prohlédnete dobový jarmark a můžete dokonce být i svědky odlévání magických černých kulí pro švédského generála Torstensona.

Místo konání: Brno, JHM

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Brno (okres: Brno-město kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Předchozí akce: Utubering
Následující akce: LETNÍ LOUNSKÉ VÁBENÍ

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!