Mahin Attarpour

Podobné akce

Účinkující: Galerie Josipa Plečnika připravila výstavu Mahin Attarpour

Typ akce: Výstava

Zahájení: 27. 5. 2015
Ukončení: 28. 6. 2015

Popis akce

Mahin Attarpour
27.5. – 28.6. 2015
vernisáž 26. 5. 2015 v 19.30h

DOPROVODNÝ PROGRAM:
29.5. 2015 Noc kostelů, Pásmo příběhů jednotlivých děl
16.6.2015 v 19.30h Pásmo příběhů jednotlivých děl, komentář p. Petra Beneše

Galerie Josipa Plečnika připravila výstavu Mahin Attarpour. Výstava se koná v unikátním prostoru podzemní krypty chrámu Nejsvětějšího Srdce Páně, navržené slovinským architektem Josipem Plečnikem. Mahin Attarpour (*1931) se narodila v Iránu.
Na počátku své umělecké kariéry se věnovala návrhům intarzie dřeva i keramiky, kterou opakovaně vystavovala v Teheránu. Z této doby jsou její první tapiserie. Posupně se více zaměřila na gobelíny, které mají původ především v Evropě. Z tohoto důvodu se rozhodla studovat v Praze na Vysoké škole umělecko-průmyslové v ateliéru prof. Kibala a později
prof. Felcmana, během studií pobývala také v Paříži. Textilní materiál pro ni začal být přirozeným vyjadřovacím médiem. Vystavovala na mnoha místech v Evropě (Francie, Německo, ČR) i v USA, Kanadě a Japonsku. Její díla jsou v soukromých i veřejných sbírkách v USA (Scripps Memorial Hospital)v Rakousku (UNESCO), Belgii, Švédsku, Německu, Nizozemí a ČR. Byla oceněna prestižní medailí za „Uměleckou dokonalost“ Mezinárodní kulturní federací pro ženy v Německu v roce 1983.

Místo konání: Kostel Nejslavnějšího Srdce Páně

Přesná adresa: Kostel Nejsvětějšího Srdce Páně (vstup zezadu kostela) (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!