Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského

Podobné akce

Účinkující: laureáti Světové operní soutěže Plácida Dominga „Operalia“, Filharmonie Bohuslava Martinů, Lenka Dusilová, Olympic, Dan Bárta & Illustratosphere, Český filharmonický sbor Brno, Moravská filharmonie Olomouc, Jakub Klecker

Typ akce: Festival

Zahájení: 01. 8. 2015
Ukončení: 15. 8. 2015

Vstupné: 200-450 Kč

Popis akce

Festival Petra Dvorského rozezní letní Vysočinu hudbou mnoha žánrů

Už potřetí v historii zahájí v sobotu 1. srpna Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského laureáti Světové operní soutěže Plácida Dominga „Operalia“. Pozvání pořadatelů letos přijala španělská sopranistka Auxiliadora Toledano a korejský tenorista Jaesig Lee. V áriích a duetech z italských a francouzských oper je doprovodí Filharmonie Bohuslava Martinů pod taktovkou italského dirigenta Sebastiana Rolliho. V Jaroměřicích nad Rokytnou tak začne 17. ročník festivalu, který do 15. srpna nabídne rovnou deset koncertů.
V centru zájmu jistě bude vystoupení skupiny Olympic s Komorní filharmonií Pardubice a dirigentem Kryštofem Markem v sobotu 8. srpna. Hity slavné rockové kapely zazní v úpravách Martina Kumžáka. Koncert se tak stane dalším v řadě crossoverových projektů, které festival pravidelně zařazuje do svého programu. Vedle zámecké zahrady v Jaroměřicích nad Rokytnou otevřou festivalu své brány také další místa Třebíčska. Historický pivovar v Dalešicích bude 7. srpna svědkem sólového recitálu Lenky Dusilové a zámek ve Valči u Hrotovic je 13. srpna rezervován pro příznivce Dana Bárty & Illustratosphere.
V jaroměřickém chrámu sv. Markéty vystoupí Schola Gregoriana Pragensis i orchestr Czech Virtuosi, který společně se sopranistkou Michaelou Šrůmovou a mezzosopranistkou Lucií Hilscherovou přednese komponovaný program z duchovních děl barokních mistrů nazvaný Salve Regina. Na festival přijede rovněž vynikající český hobojista Viléma Veverka, ruská pěvkyně Tatiana Teslia a pražské klavírní kvarteto Ensemble Martinů. Závěr letošního ročníku bude patřit dramatickému oratoriu Gioacchina Rossiniho, Stabat Mater. To pro festival nastuduje dirigent Jakub Klecker, Český filharmonický sbor Brno, Moravská filharmonie Olomouc a čtveřice sólistů v čele se sopranistkou Janou Šrejma Kačírkovou.
Vstupenky jsou v prodeji od pondělí 15. června. Podrobné informace naleznete na stránkách pořádající agentury www.arskoncert.cz/mhfpd.

Místo konání: zámecká zahrada, chrám sv. Markéty, Sál předků

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Jaroměřice nad Rokytnou (okres: Třebíč kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: www.arskoncert.cz/mhfpd
Předchozí akce: Pavel Váně: V erbu Progres
Následující akce: KABÁT – OPEN AIR TURNÉ 2015

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!