Vinnetou

Podobné akce

Účinkující: Jakub Prachař, Vojtěch Kotek, Šárka Opršálová, Marie Štípková, Petra Tenorová/Lenka Zahradnická, Petr Buchta, Daniel Čámský, Jiří Š. Hájek, Jiří Hajdyla, Ondřej Novák, Tomáš Petřík, Hynek Chmelař

Typ akce: Divadelní představení

Zahájení: 02. 10. 2015
Ukončení: 02. 10. 2015

Vstupné: 250, 360, 390, 420 Kč

Popis akce

Nový pohled na příběh o pokrevním bratrství ušlechtilého indiánského náčelníka a udatného greenhorna, který se stal nejslavnějším zálesákem Divokého západu.
Ten příběh o pokrevním bratrství ušlechtilého indiánského náčelníka a udatného greenhorna, který se stal nejslavnějším zálesákem Divokého západu, je v Čechách všem dobře známý.
Snad každému, kdo zaslechne ta dvě jména, začne v uších znít chytlavá filmová melodie a leckomu se možná vybaví i stránky ilustrované Zdeňkem Burianem.
Ostatně, kdo se v dětství alespoň na chvíli nestal Vinnetouem či Old Shaterhandem (či Ribannou). AA kdo měl houpacího koně, pojmenoval ho nejspíš Hatátitla anebo Ilčí.
Co na tom,že se Karel May do Ameriky podíval až dávno potom, co Vinnetoua dopsal.
Co na tom, že se všichni ti filmoví indiáni ve skutečnosti jmenovali Gojko,Dragan nebo tak nějak, Vinnetou Byl Francouz a jediný skutečný Američan hrál Němce...přece na tom příběhu je cosi výjimečného.
Nejspíš ty osudové zvony. A co má společného středověké hradiště Drahúš se zlatem z Nugget-tsilu? Inu, nejspíš zase ty zvony.

Inscenace není vhodná pro diváky do 15 let.

Autor: Petr Kolečko
Divadlo: Městské divadlo Kladno

Hrají: Old Shatterhand - Jakub Prachař, Vinnetou - Vojtěch Kotek, Nšo-či - Šárka Opršálová, Klekí-petra - Marie Štípková, Ribanna - Petra Tenorová nebo Lenka Zahradnická, Kulaté sklo - Petr Buchta, Sam Hawkens - Daniel Čámský, Castlepool - Jiří Š. Hájek, Bancroft - Jiří Hajdyla, Medvídek - Ondřej Novák, Santer - Tomáš Petřík, Inču-čuna, Tašunka - Hynek Chmelař

Režie: Onřej Pavelka

Vstupné: 420,390,360,250 Kč

Místo konání: TRISIA, a.s.

Přesná adresa: náměstí Svobody 526 739 61 (Hledat na mapě)

Třinec (okres: Frýdek-Místek kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: TRISIA, a.s.
WWW pořadatele: www.trisia.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!