Počátek země

Podobné akce

Účinkující: Froukje Van Houten

Typ akce: Výstava

Zahájení: 03. 7. 2015
Ukončení: 31. 8. 2015

Vstupné: výše vstupného je dobrovolná

Popis akce

Galerie 4 Vás zve na výstavu holandské fotografky a malířky, Froukje Van Houten, která vystaví své práce, jež vznikly v Bretani v posledních třech letech.

Narozena v roce 1959 v Nizozemsku, žije a pracuje v Bretani, ve Francii.
Absolvovala Ecole Supérieur des arts plastiques de Quimper, Bretaň (Vysoká škola umění) v letech 1985-1990. V Holandsku Stichting Opleiding Leraren, (Vysoká škola umění - učitelství) v letech 1983-1985.
Vystavuje od roku 1989. Uskutečnila desítky samostatných a skupinových výstav v Holandsku a ve Francii. Realizuje výtvarné workshopy a přednášky ve Francii a v Holandsku.

"Počátek země" je projekt o vztahu mezi lidmi a přírodou. V Bretani, regionu Finistère, kde žiji, jsem obklopena oceánem a obrovským množstvím pláží, kde je stále reálná možnost být zcela sám.
Je zřejmé, že takové nedotčené okolí mne ovlivňuje. Vzhledem k tomu, že tam bydlím, povědomí o mystické síle přírody ovlivňuje můj způsob vidění.
Fotografie byly vyfocené nad okrajem moře a země. Podíváte se mi přes rameno a je to, jako byste létali vysoko nad zemí se mnou. Na začátku opravdu nevíte, kam se koukáte, obdivujete nejdříve tvar před porozuměním obsahu.
Zkoumám odpovědi a otázky zásadní povahy života cestou fotografií "krajiny".

Místo konání: Galerie 4 - galerie fotografie

Přesná adresa: Kamenná 2, 350 02 Cheb (Hledat na mapě)

Cheb (okres: Cheb kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Galerie 4 - galerie fotografie, p.o. Karlovarského kraje
WWW pořadatele: www.galerie4.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!