BOSKOVICE – festival pro židovskou čtvrť

Podobné akce

Účinkující: Iva Bittová & Čikori, Günter Baby Sommer (D), Slutocasters (PL), Dina Trio Band (H), Už jsme doma, Kalle, Shoenfelt / Babka, Meridian Brothers (CO), Manon meurt, Mucha, Los Agentos – Tom Waits Project (PL), Švihadlo, Longital (SK), Tvrdý / Havelka, Dirty Deep (FR), Obelisk of Light, Archívny Chlapec (SK), Five Seconds to Leave, Bujdosó Trio (HU), Sítě, Katarzia (SK), Miloš Dvořáček DRUM-in… a mnoho dalších. Svébytnou součást festivalu tvoří také divadelní představení, autorská čtení předních českých literátů a filmové projekce. Návštěvníci se mohou těšit například na jedinečnou dětskou operu Brundibár, kterou složil Hans Krása v terezínském ghettu, scénické čtení ze vzpomínek kněze Antonína Huvara na deset let v komunistických věznicích nebo na tradiční filmový blok letos věnovaný profilu scenáristy Jiřího Křižana.

Typ akce: Festival

Zahájení: 09. 7. 2015
Ukončení: 12. 7. 2015

Popis akce

Jihomoravské město Boskovice každý rok ožívá festivalem, který se koná přímo v historickém centru a představuje řadu zajímavostí ze světa hudby, divadel, filmu, literatury i fotografie. Festivalu nese název města a je věnovaný zdejší jedinečné urbanistické památce – židovské čtvrti, proslul nejen kvalitní „nekomerční“ nabídkou hudby, výstav, divadelních představení, filmů či autorských čtení, ale především příjemnou atmosférou a dobrým zázemím, které si užívají i rodiny s malými dětmi.

Místo konání: Boskovice

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Boskovice (okres: Blansko kraj: Jihomoravský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Unijazz – sdružení pro podporu kulturních aktivit, z.s.
WWW pořadatele: www.unijazz.cz
Předchozí akce: MILAN SVOBODA QUARTET
Následující akce: Fírfest 2015

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!