Řemeslná sobota

Podobné akce

Účinkující: Muzeum Skuteč, kovář, kameník, švec

Typ akce: Ostatní akce

Zahájení: 15. 8. 2015
Ukončení: 15. 8. 2015

Vstupné: Vstupné: 50 Kč (dospělí), 25 Kč (děti do 15 let)

Popis akce

I letos ožije muzeum tradičními řemesly. Při práci uvidíte zručné řemeslníky – kameníky, kteří budou lámat žulu za pomocí dlabačky, štípat dlažební kostky a leštit žulovou desku, kováře, pod jehož kladivem vzniknou tradiční nástroje potřebné pro tvrdou práci v lomu, a ševce předvádějícího ruční i strojní šití obuvi.
Pro děti budou připraveny různé zábavné hry, např. sestavování botasek, netradiční způsoby jejich šněrování, malování přírodních kamenů či poznávání minerálů po hmatu. Nebude chybět ani loutkové divadlo s dílničkou. Oblíbenou pohádku „Princezna na hrášku“ vám představí Jan Hrubec z Dřevěného divadla.
Do muzea přijedou sběratelé stabilních motorů, které v lomech dříve běžně poháněly kompresory na stlačený vzduch, vrátky, štípačky nebo drtiče a třídiče štěrku. Řadu unikátních strojů si budete moci prohlédnout i v provozu.
Čekají vás tradiční komentované prohlídky Muzea obuvi a kamene a díky jednotnému vstupnému i volně přístupné sezónní výstavy. První z nich se věnuje historii místního hasičského sboru. V expozici objevíte unikátní žárohled, řez motorovou stříkačkou PS 8, hasičské přilby, dávné uniformy i vzácné fotografie a videa. Druhá výstava připomíná 70. výročí konce II. světové války a činnost Bojové skupiny Skuteč.
Po celý den si budete moci v areálu muzea zakoupit drátované výrobky, keramiku, šperky, šité a dřevěné dekorace, pečící kameny, bylinky, koření, domácí limonádu, marmelády a další dobroty.
Všechny vstupenky budou slosovány o lákavou cenu v podobě zážitkového letu pro tři osoby na letounu Z-43 věnovaného Aeroklubem Skuteč, o.s.

Místo konání: Muzeum Skuteč

Přesná adresa: Městské muzeum Rybičkova 364 Skuteč 539 73 (Hledat na mapě)

Skuteč (okres: Chrudim kraj: Pardubický kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Městské muzeum
WWW pořadatele: http://muzeum.skutec.cz/
Předchozí akce: Tonny Blues Band
Následující akce: Moravský mumraj 2015

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!