ALEŠ VESELÝ - BEZ ZAČÁTKU, BEZ KONCE GRAFIKA - NEGRAFIKA (ŠEDESÁTÁ, SEDMDESÁTÁ)

Podobné akce

Účinkující: Aleš Veselý (*1935, Praha) Sochař, za kterého mluví jeho monumentální dílo, vstoupil na českou výtvarnou scénu na přelomu 50. a 60. let 20. století. Velmi záhy se stal stěžejní osobností generace, která přinášela osobité podněty navazující na proudy evropského informelu. Ve svém monumentálním díle se často obrací ke kořenům judaismu a hledání smyslu lidské existence. Jeho dílo je zastoupeno v řadě světových uměleckých institucí včetně The Solomon Guggenheim Museum v New Yorku, Centre Georges-Pompidou v Paříži a v Národní galerii v Praze.

Typ akce: Výstava

Zahájení: 10. 9. 2015
Ukončení: 11. 10. 2015

Popis akce

vernisáž: 10. 9.
výstava: 11. 9. - 11. 10. 2015

Poté, co Aleš Veselý absolvoval v Ateliéru grafiky na pražské AVU, věnoval se grafice velmi krátce. Úzce profilovaná výstava popisuje toto krátké oxbdobí od jemných tisků, po složité grafiky, které se staly díky nevšednímu způsobu vytvoření unikátními a neopakovatelnými. V procesu hledání a nacházení vlastního výrazu dospěl umělec do stádia, kdy grafika přestává být grafikou.

Místo konání: Galerie Millennium

Přesná adresa: Tržiště 370/5, 118 00 Praha – Malá strana (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

WWW pořadatele: http://www.alesvesely.cz
Předchozí akce: ING. JAN PERNER
Následující akce: JIŘINKY

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!