Bez předsudků pomáhá již 1000 zaměstnanců v sociálních službách

Podobné akce

Účinkující: Lucie Masopustová, Pavla Koudelková, Lucie Tlamichová a další

Typ akce: Škola a vzdělávání

Zahájení: 22. 9. 2015
Ukončení: 10. 12. 2015

Popis akce

62 realizovaných vzdělávacích kurzů na území Středočeského a Ústeckého kraje na téma Předsudky v sociálních službách a Profesionální pomáhání a téměř 1000 absolventů – zaměstnanců v sociálních službách, kteří pracují v především přímé péči. To jsou čísla, která mluví za výsledky projektu, jenž v letech 2014 a 2015 realizoval Portus Praha, z.ú.
Ve vzdělávacích kurzech projektu Pomáhání bez předsudků si více než 950 zaměstnanců v sociálních službách ze Středočeského a Ústeckého kraje odpovědělo na mnoho palčivých otázek z jejich denní praxe. Dozvěděli se jak a proč předsudky vznikají, naučili se čelit projevům a pracovat s intolerancí a diskriminací nebo rozvíjeli své dovednosti, které jim pomohou rozpoznat příčiny a nalézat řešení konkrétních situací stereotypního chování založeného na předsudcích. Novým pohledem se též podívali na vlastní práci, jejímž základem je pomáhání, v praxi často postavené do poněkud nevděčné role. Dokázali pojmenovat, rozpoznat a reflektovat práci s klientem a zabývali se vlastními předpoklady pro roli pomáhajícího profesionála.
Dvoudenní kurzy akreditované MPSV probíhaly bezplatně od března 2014 do června 2015 často přímo v konkrétním zařízení sociální péče nebo v jejich domovském městě a byly upraveny tzv. na klíč pro jejich specifické potřeby i zaměření. Využití pro praxi bylo také velmi kladně hodnoceno samotnými objednateli. Pro sledování způsobu vedení kurzů byly absolventi požádáni, aby vyplnili dotazník zpětné vazby s deseti kritérii, jež mohli hodnotit na pěti škálové stupnici. Kurzy byly co do organizace, práce lektorů, poměru teorie a praxe, očekávání i dalších hledisek ve všech sledovaných kritériích ohodnoceny jasnou většinou absolventů v těch nejvyšších hodnotách.
O Pomáhání bez předsudků ovšem není nutné mluvit jen v minulém čase. I po ukončení projektu financovaného z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu zůstávají výše zmíněného kurzy v nabídce vzdělávání Portus Praha, z.ú. a je možné si je objednat na www.portus.cz

Místo konání: školící prostory Diakonie ČČCE

Přesná adresa: Belgická 22, Praha 2 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Portus Praha, z. ú.
WWW pořadatele: www.portus.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!