Amina Figarova Group /USA/

Podobné akce

Účinkující: Amina Figarova

Typ akce: Koncert

Zahájení: 17. 9. 2015
Ukončení: 17. 9. 2015

Popis akce

Amina Figarova: piano
Bart Platteau: flutes
Wayne Escoffery: tenor saxophone
Ernie Hammes: trumpet
Jeroen Vierdag: bass
Jason Brown: drums

Skladatelka a klavíristka Amina Figarova přijíždí s 12. albem, s názvem Dvanáct - její debut u renomovaného nezávislého německého labelu In + Out - oslavuje jazzový mezinárodní New York City jako prostředí, kde se mohou jazzoví Romové cítit jako doma. Album Dvanáct je plno zvýšeného očekávání, smyslu pro dobrodružství a čerstvého vnímání, stejně jako tvůrčí energií a jemnými naplněními, umělci těží z bytí na správném místě ve správný čas.
Amina s výrazný a nenapodobitelným hudebním projevem se soustředí na všechny barvy originálního repertoáru už téměř 18 let. Během tohoto období, když spolupracovala s hudebníky s bydlištěm v USA i v Evropě její kapela Amina Figarova Sextet zvítězila na hlavní scéně jazzového festivalu v Newportu, byla opakovaně pozvána na New Orleans Jazz a Heritage Festival, vyhrála ohlas kritiky v Chicagu, Detroitu, Paříži, Amsterdamu - a samozřejmě v New Yorku.
Amina umí nalézt správný tón, opravdu krásné harmonie, zachytit prchavé myšlenky, které doprovázejí ty vzácné okamžiky, kdy každodenní existence přichází do nečekaného, ​​ale hluboce uspokojujícího souladu.

Místo konání: Reduta Jazz Club

Přesná adresa: Národní 20 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Reduta Jazz Club
WWW pořadatele: www.redutajazzclub.cz/program/index
Předchozí akce: Andy C - 4hodinový set
Následující akce: Toulky s rytířem Toulovcem

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!