Hurá na Tatry do ostravského Avionu

Podobné akce

Účinkující: Tomáš Tomeček

Typ akce: Výstava

Zahájení: 21. 9. 2015
Ukončení: 11. 10. 2015

Popis akce

V prostorách nákupního centra Avion Shopping Park v Ostravě se koná až do 11. října jedinečná výstava věnovaná české legendární automobilové značce TATRA. K vidění budou vskutku pozoruhodné exponáty. Z těch nejzajímavějších návštěvníci jistě ocení zejména veterány z 20. a 30. let: model TATRA 57 vyrobený speciálně k armádním účelům pro export do Číny, elegantní dvousedadlový otevřený kabriolet TATRA 11 nebo nablýskaný a na svou dobu luxusní model TATRA 75 limuzína z roku 1936. Dojde však i na současné modely. Například v průběhu posledního víkendu výstavy představí osobně jezdec Tomáš Tomeček svůj závodní kamion, ve kterém absolvoval slavný závod Rallye Paříž – Dakar. Prostřednictvím výstavy se návštěvníci dozvědí více také o legendárním podniku TATRA 815 kolem světa.

To však není zdaleka vše. Po celé tři týdny bude pro návštěvníky výstavy připraven bohatý doprovodný program, včetně workshopů, interaktivních dílen a v neposlední řadě atraktivních soutěží. Dětští návštěvníci si budou moci na vlastní kůži vyzkoušet práci konstruktéra. Pomocí stavebnic, modelovací hmoty nebo magnetické tabule si vytvoří svůj vlastní model automobilu a dozví se zajímavosti ze světa automobilového inženýrství. Dospělí i děti dostanou 10. a 11 října možnost projet se společně se slavným účastníkem Rallye Paříž – Dakar Tomášem Tomečkem v jeho soutěžní tatrovce.

„TATRA vždy patřila k chloubě české techniky. Jsme velmi rádi, že v našem nákupním centru můžeme představit výstavu, která vzdává holt právě této značce. Tím spíše, že TATRA je neodmyslitelně spjata s Moravskoslezským krajem. Srdečně k nám proto zveme malé i velké automobilové nadšence, ale také všechny ostatní. Věříme, že unikátní expozice našim návštěvníků zpříjemní první podzimní dny strávené v našem nákupním centru,“ říká Zuzana Pilipčincová, ředitelka Avion Shopping Park Ostrava.

Místo konání: Avion Shopping Park Ostrava

Přesná adresa: Rudná 144, 700 30. Ostrava Zábřeh (Hledat na mapě)

Ostrava (okres: Ostrava-město kraj: Moravskoslezský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Avion Shopping Park Ostrava
WWW pořadatele: www.ostrava.avionshoppingpark.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!