Tříkráloví otužilci na plavecké pouti do Pražských Benátek

Podobné akce

Účinkující: Předseda České otužilecké unie a houževnatý propagátor otužování Vladimír Komárek poté spolu s převozníkem pražským Zdeňkem Bergmanem odmění každého účastníka plavání pamětním diplomem a volným lodním list na plavbu Pražskými Benátkami se vstupem do Muzea Karlova mostu, kde až do 3. 2. 2016 probíhá výstava betlémů „Jak se rodí betlémy“.

Typ akce: Ostatní akce

Zahájení: 06. 1. 2016
Ukončení: 06. 1. 2016

Popis akce

Ve středu 6. 1. 2016 již tradičně poplavou tříkráloví otužilci za převoznickým punčem do Pražských Benátek. Více než tři desítky odvážných plavců se ponoří do chladných vod Vltavy pod Karlovým mostem a urazí svou mrazivou pouť, aby požehnali Muzeu Karlova mostu.

Již po šesté se uskuteční tříkrálové plavání v samém srdci hlavního města pod Karlovým mostem. S panoramatem Hradčan v zádech se ponoří do ledové Vltavy plavci a plavkyně České otužilecké unie. Loď Pražských Benátek s otužilci na palubě zastaví v místě, kde bylo do Vltavy svrženo tělo sv. Jana Nepomuckého, patrona všech plavců a loďařů, odtud pak zamíří do přístaviště Judita, které je schované pod prvním obloukem Karlova mostu a zároveň posledním dochovaným obloukem mostu Juditina.

V cíli si tři králové-otužilci připijí převoznickým punčem a symbolicky požehnají Muzeu Karlova mostu.

Místo konání: Muzeum Karlova mostu

Přesná adresa: Křižovnické náměstí 3, 110 00 Praha 1 - Staré Město (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Pražské Benátky a Česká otužilecká unie
WWW pořadatele: www.prazskebenatky.cz
Předchozí akce: Festival Cyklocestování HRADEC KRÁLOVÉ
Následující akce: 26. Škoda sraz Doksy

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!