Čtvrtstoletí. Institut tvůtčí fotografie FPF Slezské univerzity v Opavě 1990-2015

Podobné akce

Účinkující: Vladimír Birgus

Typ akce: Výstava

Zahájení: 18. 3. 2016
Ukončení: 30. 4. 2016

Popis akce

Retrospektiva toho nejlepšího, co přinesly klauzurní, bakalářské a diplomové práce za posledních pětadvacet let, přesahuje školní rámec a vyznívá spíše jako přehlídka mladé české, slovenské a polské fotografie a jejích současných trendů.Poprvé jsou v takovém rozsahu společně představena díla absolventů, kteří už získali pevné místo na naší i mezinárodní fotografické scéně (např. Dita Pepe, Lucia Nimcová, Andrej Balco, Tereza Vlčková, Mariusz Forecki, Barbora a Radim Žůrkovi nebo Evžen Sobek) spolu s nejnovějšími pracemi současných studentů. Rozsáhlá přehlídka ve dvou podlažích nedávné otevřeného Art Centra Galerie 4 v Chebu zahrnuje i makety studentských fotografických knih, bakalářské, diplomové a disertační práce a ozvučené projekce. Je doprovázena obsáhlým česko-anglickým katalogem.
Institut tvůrčí fotografie vznikl v roce1990 jako třetí nejstarší vysokoškolský ústav specializovaný na fotografii v celé postkomunistické Evropě. Se svými více než dvěma sty studentů je dnes největší z osmi tuzemských vysokoškolských pracovišť s fotografickým studijním programem. Výstava je příspěvkem k oslavám 25. výročí vzniku Slezské univerzity v Opavě.
Výstava bude zahájena 18. 3. v 18:00 hodin. Doprovodný kulturní program: Travis McMuffin.
Otevřeno denně kromě pondělí, od 10:00 - 17:00 hodin.

Místo konání: Art Centrum Galerie 4

Přesná adresa: Františkánské náměstí 30/1, Cheb, 350 02 (Hledat na mapě)

Cheb (okres: Cheb kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Art Centrum Galerie 4
WWW pořadatele: www.galerie4.cz
Předchozí akce: Bára Zmeková
Následující akce: Cesty z postmodernismu

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!