Nonsens aneb smysl hledám v nesmyslu

Podobné akce

Účinkující: xxx

Typ akce: Výstava

Zahájení: 01. 4. 2016
Ukončení: 31. 8. 2016

Popis akce

Je to lehce úsměvná výstava těžko představitelných exponátů. Exponáty představují naprosto všední předměty a matérie, ovšem v souvislostech, které je třeba ještě pochopit.
Více než stovka nesmyslných a kuriózních vynálezů a objektů zcela jistě pobaví každého návštěvníka. Určitě zaujmou Noční brýle proti slunci nebo tzv. Felliniho vidlička, vyžadující obratnosti a uměleckého mistrovství při navíjení špaget. Zaručený úspěch bude mít Volební urna pro předem prohrané volby nebo Univerzální trojkladívko, vhodné pro jemnou, střední i hrubou práci či třeba Brýle pro číšníka. Muzikanty zaujme Heligonet – soustrojí pro hru na dechový nástroj bez dechu nebo Trumpeta v úpravě pro zasílání listovní poštou; hospodyňky zase ocení Newtonův gravitační louskáček na ořechy. Cyklisty nadchnou zvláštní dvojkola určená manželským dvojicím v různých vztahových situacích.
Mnohé z exponátů je možno hrdě zařadit do kategorie Vynálezy, které nezměnily svět!

Autorem výstavy je Společnost Za Veselí veselejší (založená a vedená akademickým sochařem Vladimírem Grošem), na jejímž kontě jsou dnes již desítky recesních a veselých akcí – výstav, oživlých sousoší, odhalování pamětních desek, rekonstrukcí historických událostí apod.
Výstava prostě s velkou dávkou humoru hledá smysl v nesmyslu a nabízí návštěvníkům, aby zde spolu s tvůrci hledali a nacházeli to, co je na nesmyslných věcech zajímavé a krásné.

Místo konání: Muzeum Vysočiny Jihlava

Přesná adresa: Muzeum Vysočiny Jihlava Masarykovo nám. 57/58 Jihlava (Hledat na mapě)

Jihlava (okres: Jihlava kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Muzeum Vysočiny Jihlava
WWW pořadatele: http://muzeum.ji.cz
Předchozí akce: Irský Máj / Irish May 2016
Následující akce: Melancholie severu

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!