Jahodové duo

Podobné akce

Účinkující: Pavla Jahodová – violoncello, Jiří Jahoda – housle

Typ akce: Koncert

Zahájení: 11. 5. 2016
Ukončení: 11. 5. 2016

Popis akce

IV. koncert KPH
„Od klasiky k filmu“

Bohatý program známých melodií napříč různými žánry od klasiky přes operu, operetu, muzikál až k hudbě filmové či hitům krále popu či světových kapel a příjemný a vyvážený zvuk smyčců manželského dua potěší všechny generace posluchačů.
Pavla Jahodová (violoncello) – absolventka Konzervatoře a JAMU v Brně, bývalá stipendistka Rotary Clubu a německé akademické stipendijní služby DAAD. Je zakladatelkou smyčcového kvarteta Beladona Quartet a koncertuje jako sólistka. Spolupracovala s uznávanými osobnostmi světové kultury (Andrea Bocelli, Veronique Sanson, Václav Hudeček, Ivan Ženatý, Gabriela Demeterová, Dagmar Pecková, Eva Urbanová aj.).
Jiří Jahoda je zakladatelem a primáriem renomovaného souboru Moravské klavírní trio. Vystudoval brněnskou konzervatoř a Janáčkovu akademii múzických umění v Brně v houslové třídě prof. A. Sýkory. V roce 1994 byl jedním ze zakládajících členů Pražské komorní filharmonie s šéfdirigentem Jiřím Bělohlávkem. V letech 1995 až 2001 zastával funkci vedoucího skupiny II. houslí ve Státní filharmonii Brno a do roku 2006 byl koncertním mistrem orchestru Městského divadla v Brně.

Předprodej od 20. 4. 2016

Místo konání: Foyer divadla Pasáž,

Přesná adresa: Masarykovo nám. 1323, (Hledat na mapě)

Třebíč (okres: Třebíč kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: Městské kulturní středisko Třebíč
WWW pořadatele: www.mkstrebic.cz
Předchozí akce: Pavel Polák: Tři čuníci nezbedníci
Následující akce: Neřež a Roman Dragoun

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!