18. Mezinárodní hudební festival Petra Dvorského

Podobné akce

Účinkující: Ioan Hotea, vítěz Světové operní soutěže Plácida Dominga Operalia 2015 Moravská filharmonie Olomouc Vojtěch Dyk & B-SIDE BAND Radka Fišarová Andrea Široká a Petr Vít Jitka Molavcová a Jiří Suchý Český filharmonický sbor Brno Jaroslav Štolba a Flash Barrandov

Typ akce: Festival

Zahájení: 06. 8. 2016
Ukončení: 20. 8. 2016

Vstupné: 200-500 Kč

Popis akce

Festival Petra Dvorského nabídne klasiku, Radku Fišarovou i Vojtěcha Dyka
V pondělí 13. června začal prodej vstupenek na koncerty 18. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského, který na Třebíčsku proběhne od 6. do 20. srpna 2016.
Tradicí posledních ročníků se stala vystoupení laureátů Světové operní soutěže Plácida Dominga „Operalia“. Pozvání na zahajovací koncert do Jaroměřic nad Rokytnou přijal její loňský vítěz, rumunský tenorista Ioan Hotea. Se sopranistkou Kateřinou Kněžíkovou a za doprovodu Moravské filharmonie Olomouc přednese árie z Rossiniho, Belliniho a Donizettiho oper.
Vedle čtyř komorních koncertů, nabídne letošní ročník také nové koncertní místo. Na zrekonstruovaném nádvoří barokního zámku v Dukovanech vystoupí 17. srpna komorní sbor Českého filharmonického sboru Brno řízený svým zakladatelem a sbormistrem Petrem Fialou.
Festivalová dramaturgie se ani letos nebude vzpírat výletům do jiných hudebních žánrů. Na Rendez-vous s Radkou Fišarovou a francouzským šarmem jejich písniček se mohou posluchači těšit v pátek 12. srpna v pivovaru v Dalešicích. V neděli 14. srpna zavítá do zámecké zahrady v Jaroměřicích nad Rokytnou Vojtěch Dyk a B-SIDE BAND a „Písničky ze Semaforu“ zazpívají 18. srpna na zámku ve Valči Jitka Molavcová, Jiří Suchý a Orchestr divadla Semafor.
Závěrečnou festivalovou tečkou se stane provedení Beethovenovy 9. symfonie s Ódou na radost v podání čtveřice sólistů, Českého filharmonického sboru Brno, orchestru Czech Virtuosi a dirigenta Jakuba Kleckera. Vizualizací uvedenou po závěrečném koncertě se na festival po třech letech vrátí tým Flash Barrandov světelného mága Jaroslava Štolby.
Podrobné informace naleznete na stránkách pořádající agentury www.arskoncert.cz/mhfpd/cz.



Místo konání: zámecká zahrada, chrám sv. Markéty, zámek - Sál předků

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Jaroměřice nad Rokytnou (okres: Třebíč kraj: Vysočina stát: Česká republika)

Pořadatel: ARS/KONCERT, spol. s r.o.
WWW pořadatele: http://www.arskoncert.cz/mhfpd/cz/

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!