Letní slavnosti staré hudby 2016 - Portrét benátský

Podobné akce

Účinkující: Daniela Skorka – soprán (Izrael) LES FOLIES FRANÇOISES (Francie) Patrick Cohën Akenine – housle, umělecký vedoucí Benjamin Chénier – housle François Poly – violoncello Béatrice Martin – cembalo André Henrich – teorba

Typ akce: Koncert

Zahájení: 11. 7. 2016
Ukončení: 11. 7. 2016

Vstupné: 800, 600 Kč

Popis akce

Stejně jako Zámek Troja odráží skvostnou apeninskou architekturu – díky svým tvůrcům, jimiž byli Jean-Baptiste Mathey a Giovanni Domenico Orsi –, vyrůstá galský barok z baroku vlašského. Vždyť někteří „Francouzi“ se v Itálii dokonce narodili. Například Florenťan Giovanni Battista Lulli, kterého celý svět zná jako francouzského mistra Jeana-Baptista Lullyho. Program v podání francouzského souboru Les Folies françoises a izraelské sopranistky Daniely Skorky dokládá, že i mnozí další skladatelé působící na versaillském královském dvoře vzhlíželi k italské kolébce s obdivem a pokorou. Často právě k Benátkám, jež k portrétování přímo vybízejí.

Místo konání: Zámek Troja

Přesná adresa: U Trojského zámku 1, Praha 7 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Collegium Marianum
WWW pořadatele: www.letnislavnosti.cz
Předchozí akce: Příměstský kytarový kurz
Následující akce: Ve zbroji 2016

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!