KontAKTfoto 2015

Podobné akce

Účinkující: Stanislav Bažant, Jaroslav Belák, Zlata Beláková, Miroslav Bernát, Michael Farkaš, Antonín Chloupek, Kurt Koch, David Kurc, Milan Martínek, Petr Matoušek, Pavel Rejda, Jan Schýbal, Lubomír Stiburek, Sandra Torralba, Jörg Wucherpfennig Hosté výstavy: Adéla Leinweberová a Denisa Dimitrovová

Typ akce: Výstava

Zahájení: 01. 7. 2016
Ukončení: 30. 7. 2016

Vstupné: rodinná 120 Kč, dospělý 50 Kč, snížené 30 Kč

Popis akce

Galerie 4 pořádala fotografický workshop portrétu a aktu již podvacáté. První ročník se uskutečnil v roce 1996 a nahradil tak mezinárodní projekt pro mladé fotografy s názvem Fotodiagonála. Pro každý ročník vybírá organizátor profesionálního českého nebo zahraničního fotografa, který je po celou dobu workshopu přítomen a autoři s ním konzultují výsledky svých prací. Z konečného výběru je sestavován lektorem výsledný soubor pro výstavu v následujícím roce. Lektorkou workshopu KontAKTfoto 2015 byla španělská fotografka Sandra Torralba.
Účastníky KontAKTfota jsou profesionální i zkušení amatérští fotografové a posluchači uměleckých škol. V průběhu čtyř dnů fotografují dle rozpisů, s modely a modelkami, které zajišťuje organizátor. V úvodu workshopu probíhají prezentace prací účastníků a seminář s prezentací fotografií lektora. V předchozích ročnících byli lektory workshopu např. Roman Sejkot, Rudo Prekop, Vasil Stanko, Thomas Brenner, Pavel Mára, Sára Saudková, Gabina Fárová, Tono Stano, Robert Vano či Tereza z Davle.
20. ročník KontAKTfota vzhledem k ročnímu období, měl podmínky jak pro ateliérové focení v interiéru, tak v exteriéru, v lokaci Doubrava u Aše. Vznikly tak převážně digitální fotografie snímané za denního světla, někteří autoři využili speciální počítačové programy, většina výstavních fotografií však zůstala zcela bez úprav. Velkoformátový tisk provedlo Digitální studio České Budějovice, základní ateliérové a technické vybavení zajistil organizátor.

Místo konání: Art Centrum Galerie 4

Přesná adresa: Františkánské náměstí 30/1 35002 Cheb (Hledat na mapě)

Cheb (okres: Cheb kraj: Karlovarský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Galerie 4 - galerie fotografie p. o. Karlovarského kraje
WWW pořadatele: www.galerie4.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!