Expozice Tajemství zemské brány Terezín/Litoměřice

Podobné akce

Účinkující: s průvodcem

Typ akce: Ostatní akce

Zahájení: 01. 5. 2016
Ukončení: 31. 10. 2016

Popis akce

Poznejte podzemní chodby terezínského opevnění a podzemní expozici o litoměřickém dolu Richard v rámci zvýhodněného turistického balíčku expozice Tajemství zemské brány.
Podzemní chodby Terezín. Navštivte podzemní chodby, které jsou součástí obranného opevnění pevnosti Terezín. Dokonalý systém minových chodeb měří téměř 30 km a sloužil jako obrana v boji proti nepříteli.
Důl Richard v proměnách času. Expozice, nacházející se v historickém podzemí v centru města Litoměřice, připomíná historii, nahlíží do současnosti a nabízí možné budoucí využití dolu Richard, který se nachází v těsné blízkosti města Litoměřice. Důl Richard prošel temným historickým vývojem. Nejprve se v něm těžil vápenec, za války v něm nacisté vybudovali továrnu, nyní jeho část slouží k ukládání nízkoradioaktivnímu odpadu.
Více informací naleznete na www.litomerice-info.cz

Místo konání: Litoměřice, Terezín

Přesná adresa: Informační centrum Litoměřice, Mírové náměstí 16/8a, Litoměřice Městské informační centrum Terezín, Dukelských hrdinů 43, Terezín (Hledat na mapě)

Litoměřice (okres: Litoměřice kraj: Ústecký kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Centrum cestovního ruchu Litoměřice, p.o., Terezín - Město změny
WWW pořadatele: www.litomerice-info.cz
Předchozí akce: Medvedie dni
Následující akce: Oživení Historie na hradě Točník

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!