Objevte v sobě umělce - kurz rozvoje vlastní kreativity

Podobné akce

Účinkující: Výtvarný ateliér na Praze 2

Typ akce: Volný čas a výlety

Zahájení: 09. 9. 2016
Ukončení: 09. 9. 2016

Popis akce

Každý z nás je jedičný, každý z nás už nyní je umělcem,

projevte svoji kreativitu nejen malováním.

Pojďte si na vlastní kůži vyzkoušet benefity,

které život přináší, pokud se stanete "umělcem-malířem".



Malování a kreslení, skicování či výtvarné přemýšlení na každého z nás může působit odlišně, záleží na našem individuálním životním nastavení a okolnostech. Obecně jakákoli výtvarná činnost přispívá ke zvýšení schopnosti koncentrace, snížení stresu, může a obvykle také přináší potěšení a radost z tvoření, radost z obrazu a malování. Začít se vyjadřovat výtvarnými postupy může vést k nalezení skrytých schopností, objevení hlubší tvořivosti, odstranění zábran projevování naší kreativity, podporuje nápaditost v jiných oblastech našeho soukromého nebo pracovního života, může přinést jiný pohled na svět, přináší radost a optimismus, podporuje komunikaci se sebou samým a okolím.

Pustit se do malování většinou přináší pestrobarevné možnosti do našeho života - pomáhá nám spolu se zklidněním vracet se k činnostem, které nám šly, když jsme byli jako děti. Jsme jedineční, každý z nás má určitý dar, své místo na zemi. Malování je pestrobarevná možnost, jak vést hlubší a bohatší život.



Cílem kurzu Objevte v sobě umělce je postupnými kroky vyzkoušet si různé výtvarné techniky - a to jak v jejich klasické podobě, tak hlavně pokusit se jít podívat za hranice jejich obvyklého použití. Akvarel se rozmývá vodou a maluje se s ním na papír - a schválně co se stane, když se smíchá s terpentýnem, postříká sprejem a celé se to nanese na dřevěnou desku vyndanou právě z ohně?

Zkušený lektor Vás povede krok za krokem, ateliér se stane dětským hřištěm naší kreativity, Vy si budete hrát a budete překvapováni tím, na co všechno umíte přijít. Lektor Vás bude inspirovat, chválit, pošťuchovat a motivovat. Každá cesta otevírání se kreativitě a novým možnostem je jedinečná, pojďte si zkusit, kudy každodenní kreslení, malování, skicování, načrtávání povede Vás.



Kde? Výtvarný ateliér na Praze 2 - Balbínova 28
Kdy? pátek 15:45 - 17:45 (19 setkání)
Kolik? členský příspěvek A, (6800 Kč)
Co s sebou? vhodný pohodlný pracovní oděv pro práci v malířském ateliéru
Rezervace místa: info@malovanikresleni.cz nebo Přihlášky a ceník


Co nás v kurzu Objevte v sobě umělce čeká?

objevte kouzlo rychlého skicování - kresba tužkou, pastelkami, rozmývání tuší, koláž, jak si vyrobit skicák?
jedeme na výlet aneb akvarelové techniky - mokrý do mokrého, suchý do suchého, vykrývání voskem, vyškrabávání
jak nakreslit to, co vidím - jednoduchá technika přenášení fotografie podle mřížky, aneb za hoďku umělcem
suchý, mastný a olejový pastel
objevte kouzlo koláže
experimentální grafické techniky
akrylová malba - od lazur po nanášení pasty


Pro koho je kurz určen?
Pro všechny lidi, kteří si chtějí udělat prostor pro větší tvořivost ve svém životě po dobu 9 týdnů. Od úplných začátečníků (nikdo není začátečník), lidí s bloky ze školních let, tvořivost může být jen prostředek k větší barvitosti života, i po výtvarníky nebo velké výtvarné talenty, kteří chtějí podporu v soustředěnosti a otevření se novým možnostem. Většina výtvarníků jsou individualisté, hledání harmonie mezi osobní cestou a podpora skupiny.



Program kurzu rozvoje vlastní kreativity:
Kurz je zaměřen především na rozvoj individuální osobnosti každého účastníka. Cílem zkoumání bude naše vlastní výtvarné vnímání, na kterém budeme usilovně pracovat a zdokonalovat ho. Během kurzu se lektor bude věnovat každému maximálně individuálně, budeme se společně snažit najít pro Vás ideální možnost vlastní výtvarné seberealizace. Kurz klade důraz i na výtvarné experimentování všeho druhu a různé prolínání prací s různými médii.
Naučíme se především chtít od umění víc než studijní kresbu či kopírování cizích výtvorů. Budeme od začátku pracovat s Vašimi nápady, budeme je prohlubovat, rozvíjet a hledat tu nejlepší cestu pro vás. Pokud ještě přesnou představu nemáte, tak ji najdeme!

Více zde: http://www.malovanikresleni.cz/products/rozvoj-kreativity/

Místo konání: Výtvarný ateliér Malovaní kresení

Přesná adresa: Výtvarný ateliér Malování kreslení, Balbínova 28, Praha 2, 12000 (Hledat na mapě)

Praha (okres: Praha kraj: Praha stát: Česká republika)

Pořadatel: Výtvarný ateliér Malování kreslení
WWW pořadatele: http://www.malovanikresleni.cz/o-nas/
Předchozí akce: UMĚLECKÉ VYŠÍVÁNÍ
Následující akce: Yo Yo Band

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!