Velká Dobrá aneb když byl Karel IV. malým chlapcem

Podobné akce

Účinkující: Společnost života středověkého W-Arlet, Saltatori Reginae Beatrix, Lavyaana, fakír Magmin, Krčma u Spálený nohy, Lazebna U Ledové kádě a další.

Typ akce: Ostatní akce

Zahájení: 17. 9. 2016
Ukončení: 17. 9. 2016

Vstupné: Dospělí: 90 Kč, Děti: 45 Kč

Popis akce

K vidění budou různá divadelní a šermířská vystoupení, například Turnaj na počest princezny Marie, krále Jana a kralevice Karla, Únos malého kralevice nebo Audience u krále Jana v podání společnosti života středověkého W – Arlet. Své umění předvedou taneční skupiny Saltatori Reginae Beatrix (dvorské i měšťanské tance z období gotiky) a Lavyaana (orientální tance) i Fakír Magmin se svým vystoupením s ohněm i na střepech. Děti (a nejen ony) se mohou těšit na koňská vystoupení a na možnost povozit se na koni, na střelbu z luku i kuše či na zkoušení zbraní a zbroje. Pro milovníky historie je připravena prohlídka tvrze i přilehlého krajinářského parku. V areálu tvrze si návštěvníci budou moci prohlédnout dobové ležení a různá starodávná řemesla. Dále na diváky čeká dobové tržiště, kde si budou moci zakoupit dřevěné hračky, všelijaké šperky, korálky, oděvní doplňky, palačinky, perníky a mnoho dalšího. O zevní osvěžení se postará Lazebna U Ledové kádě, o vnitřní osvěžení a krmi Krčma U Spálený Nohy.
Po setmění, na závěr celé akce, je připravené večerní ohňové představení a gotické tance s loučemi.
Celá slavnost se koná za podpory obce Velká Dobrá a rodiny Rakoušových, majitelů tvrze.

Místo konání: Tvrz v obci Velká Dobrá

Přesná adresa: (Hledat na mapě)

Velká Dobrá (okres: Kladno kraj: Středočeský kraj stát: Česká republika)

Pořadatel: Spolek hradu Jenčov
WWW pořadatele: www.jencov.estranky.cz

Vkládání kulturních akcí zdarma

Kulturní akce mohou zcela zdarma vkládat registrovaní a přihlášení uživatelé.

Pro lepší zviditelnění kulturní akce na našem webu, nás neváhejte kontaktovat.


Informace o kulturních akcích nemusejí být aktuální. Účinkování na dané kulturní akci si ověřte přímo na stránkách pořadatele kulturní akce!